E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel: Pandemi kontrolden çıktı---

Merkel: Pandemi kontrolden çıktı

Merkel: Pandemi kontrolden çıktı
26 Ocak 2021 - 10:08 borsagundem.com

Mutasyona uğrayan virüs karşısında çaresiz kalan Almanya deyim yerindeyse bıçak sırtı denilecek bir noktaya geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, para pandeminin yönetiminin kontrolden çıktığını söyledi. Bild gazetesinin haberine göre, Merkel, parti yöneticilerine, pandemi yönetiminin kontrolden çıktığını ve yeni bir dalganın önlenmesi için daha ayrıntılı tedbirlere düşündüğünü belirtti.

Virüsün daha hızlı yayılan varyantları nedeniyle Almanya'nın bıçak sırtı bir anda olduğunu söyleyen Merkel, "Gelecek haftalarda durum hızlı kötüleşmesi mümkün" ifadelerini kullandı. Habere göre, Başbakan, Şubat ayı ortasında yeniden açılmasının da kesin olmadığının altını çizdi.

Geçtiğimiz günlerde ilk kez ortaya çıkan korona virüs mutasyonlarına bir yenisi daha ekleniyor. Alman yetkiliiler taşınma yeni bir tür korona mutasyonu keşfettiklerini açıkladı. İngiltere ve Güney Afrika'daki yeni türlerden farklı olan mutasyon, ilk olarak Bavyera'daki 35 hastanede tespit edildi. Öte yandan kısıtlamalar 14 Şubat'a kadar uzatıldı ve birçok yerde maske takma zorunluluğu getirildi.

Robert Koch Enstitüsü, korona virüs salgınında Almanya'daki oğul gelişmeleri paylaştı. Son 24 saatte 15 bin 974 korona virüs vakasının tespit değerlendirilmesi Almanya'da vaka sayısı 2 milyon 68 bini aştı.

Korona virüs nedeniyle son 24 saatte bin 148 işin hayatını kaybettiği para toplam can kaybı sayısı ise 50 bine yaklaştı.

Borsa İstanbul dünya ile birlikte geriliyor

 

Bankacılık endeksinde zayıflama

 

Global piyasalarda risk iştahı negatif

 

Aşılama süreci risk iştahını etkilemeye devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • reis26 Ocak 2021 12:47

    adam ne demiş cahil olmak ne güzel la  herşeyi biliyorsun.bizde öyleyiz her seyi bildiğini sanan  cahiliz.almanya en azından durumunu net biliyor.

  • Bir yorum26 Ocak 2021 13:30

    Sen neden bu kadar hödüksün?   Bizim onlardan iyi oluğunu görmemiz anlamamız cahillik mi oluyor hayvanat?  Kendi ülkeni her türlü kötüleyip  Avrupa ve Batı da olan her rezilliği biz daha kötüyüz deyip katalizörlük yapınca alim mi oluyorsun pvng?  

  • VS26 Ocak 2021 11:55

    bizim avrupa ve abd özentimiz bitince avrupa bitmiş olur

  • RAMO CANCAN26 Ocak 2021 11:05

    zaten biteceksiniz.böyle sistem mi olur.sürekli üretin gariban ülkelere ürettirmeyin çeşitle entrikalarlar ile bir de hastalık çıkartıp dünya ya yayın .diğer ülkeler de iş güç olacak ki sizlerde para kazanasınız.Yüce ALLAH yıllarca yaptıgınız katliamların gariban ülkeleri sömürmeleriniz intikamını sizlerden yavaş yavaş alıyor bu daha başlangıç olabilir.

  • Tespit 26 Ocak 2021 10:24

    Önce ingiltere ardından bu yersen