E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık endeksinde zayıflama---

Bankacılık endeksinde zayıflama

Bankacılık endeksinde zayıflama
26 Ocak 2021 - 09:36 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne sınırlı negatif eğilimle başlaması bekleniyor

BİST: Güne tepki alımlarıyla ilgili BIST-100 endeksi kar satışlarını bankacılık hisseleri öncülüğünde devam ederken, günü% 0,14 düşüşle 1.540,21'den tamamladı. Bankacılık endeksi% 2,13 düşüşle negatif ayrışmaya devam etti. Bankacılık endeksi relatif olarak BIST-100 endeksine göre Ekim ayı ortasındaki dip seviyelerinin de altına gerilerken, Bankacılık endeksi / BIST-100 rasyosu tarihi dip seviyeye gerildi. BIST-100 soneksi Kasım ayı başından beri başlattığı güçlü yükseliş trendi içinde ilk kez arka arkaya üçü gün düşüşle kapanış yaptı.

Yurtdışı borsalarda geçen haftanın sonlarına göre kar satışları devam ederken, majör borsalar genel olarak düşüşle tamamladı. BIST kapanışı sonrası ABD borsalarında tepki alımları oluşsa da ABD teşvik paketinin Mart ayına kalabileceği borsalara tekrar satış geldi. EM para birimlerinin genel olarak değer kaybettiği günde TL günü belki de olsa değer kazancıyla kapatırken
CDS'ler günü 331 seviyelerinden tamamladı. Global risk alma iştahında zayıflama devam ederken, uzun ile düzeltme gerçekleştirmeden yükselen borsalarda kısa vadede kar satışlarının devam edebileceğini düşünüyoruz. Volatilite endeksi VIX endeksindeki yükseliş eğilimi de dalgalanmanın ve kar satışlarının artabileceğini işaret ediyor. Aşı uygulamalarına karşı güçlü devam etmesi, ABD teşvik paketinin gecikmesi ve beklentilerden zayıf gelen veriler, kar satışlarının güçlenerek etmesine neden olabilir. Buna bağlı olarak BIST'te tepki alımları oluşsa da satış fırsatı olarak kullanma ve satışlarının devam etmesi beklenmektedir.

Bankacılık endeksinin BIST-100 endeksine göre relatif olarak zayıflayarak yeni dip seviyelere gerilmesi endekste kısa vadeli zirve seviyelerinin görülmüş olabileceğine işaret ederken, yeniden yükseliş yolunda güç kazanması için bankaların tekrar relatif olarak güçlenmeye başladığını görmemiz gerekiyor. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri satıcılı seyir, Asya satıcılı satıcılı seyir var. Endeksin güne sadece negatif eğilimle başlaması ve son günlerde olduğu gibi gün içinde dalgalı bir seyir izlemesi beklenmektedir. Endekste tepki alımları oluşsa da yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılmaya devam edileceğini düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün Dolar paritesi 7,3992-7,4278 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki günlere göre% 0,08 oranında değer kazancıyla 7,4002 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira% 0,12 oranında değer kazandı. Dün, borçlanma araçları piyasasında% 13,22 -% 13,31 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi, önceki kapanışa göre 6 baz puan düşüşle günü,% 13,23 seviyesinden tamamladı.

Global piyasalarda risk iştahı negatif

Merrill Lynch de Lokman Hekim hissesi aldı

Tuğçelik ve Oylum sorusu

Günün önemli şirket haberleri 26/01/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)