E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAşılama süreci risk iştahını etkilemeye devam ediyor---

Aşılama süreci risk iştahını etkilemeye devam ediyor

Aşılama süreci risk iştahını etkilemeye devam ediyor
26 Ocak 2021 - 09:20 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bugün negatif açılış yapması öngörülüyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,14 değer kaybederek günü 1.540 puandan tamamladı. Toplam hacmi işlem 32,4 milyar lira gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 2,13, holding endeksi yüzde 0,32 değer kaybettiği günde, sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5,31 ile elektrik, en çok kaybettiren ise bankacılık görüldü.

Avrupa Borsaları, yeni ipucu koronavirüs (Kovid-19) salgınında artan vakalar ve yeni seyahat kısıtlamaları nedeniyle günü düşüşle tamamladı.

Kapanışta, yazı FTSE 100 endeksi yüzde 0,84, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 1,66, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,57 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 1,6 değer kaybetti.
ABD borsası, haftanın ilk işlem gününü karışık seyirle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,12 değer kaybederken, S&P 500 endeksi yüzde 0,36 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,69 değer kazandı.

Bugün, Yurtiçi piyasalarda sakin veri akışı elde edilecek. Global piyasalarda ABD'de açıklanacak olan CB Tüketici Güveni, Richmond İmalat Grafiği ve S & P / CS Konut Fiyatlandıracağı izlenecek.

Yeni işlemde, global piyasalarda risk iştahında azalışa bağlı olarak, sabah saatlerinde Asya seansında ve küresel piyasalarda işlem gören endeks / endeks vadeli işlem sözleşmeleri fiyatlama davranışları üzerinde baskının bir miktar arttığı izleniyor.

Manşette Öne Çıkanlar
• Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından sektörel Güven Endeksleri, Ocak 2021 raporuna göre; Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2021 Ocak 2020 Aralık ayına göre; hizmet sektöründe% 2,9 artarken, perakende ticaret sektöründe% 0,1 ve inşaat sektöründe% 5,2 geriledi.
• Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Ocak 2021 göre göre; İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 75,4 bulaştı. Mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım (KKO-MA), bir önceki aya göre 0,2 puan artarak yüzde 75,6 ortalıkta.
• Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi Ocak 2021 bakılı göre; 2021 yılı Ocak ayında Reel Kesim Güven Endeksi, bir önceki aya göre 0,2 puan artarak 107,0 çevrim başına. Mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi (RKGE-MA) bir önceki aya göre 1,4 puan azalarak 109,0 aynı yerde.
• Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2021, salgın sayfalarının adı olarak başlarken bu senenin ana teması “The Great Reset” (Büyük Sıfırlama) olacak. Daha adil ekonomiler, iyilik için teknoloji, jeopolitiğin dışında, toplum ve işin geleceği ise WEF'te tartışılacak diğer başlıklar haz belirtildi. (Kaynak: Bloomberght)
• AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığından, AK Parti 7. Olağan Denizli, Mersin, Uşak il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değerlendirmesinde, "Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık ev ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir." dedi. (Kaynak: Anadolu Ajansı)
• Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada; 26/01/2021 Sonundan itibaren olmak üzere; Benzinde 7 KRŞ / LT Fiyatta gerçekleşmiş olup, artış mevcut Uygulama olan EŞEL MOBİL Sistemi gereği ÖTV '
• Türkiye ile Yunanistan'da yapılan istikşafi görüşmelerin 61. turu tamamlandı. Taraflar, istikşafi görüşmelerin 61. turunda, bir sonraki görüşmenin Atina'da yapılması konusunda mutabık kaldı.
• Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Dünya Ekonomik Forumu'nun dijital toplantısında değerlendirmede, Ticaret ve teknolojik alışverişin önündeki engellerin kaldırılması önerilmesi, “Mevcut zorluklardan çıkış yolu olarak çok yönünde desteklenmeli.” İfadelerine yer verdi.
• Dünya Ekonomik Forumu (WEF) "2021 Davos Gündemi" toplantıları çevrim içi ortamda "Ekonomik büyümenin yeniden inşası" konulu panel düzenlenmiştir. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmanın gecikebileceğini ancak toparlanmanın raydan çıkarılmaması "ifade etti. AMB'nin ekonomiyi desteklemek için uzun bir süre piyasada olacağına işaret eden Lagarde," Pandemi Acil Varlık Alım Programı (PEPP) şu anki 1,85 trilyon euroluk büyüklüğünden daha küçük olabilir fakat daha büyük de olabilir. Bunu bilmemizin hiçbir yolu yok "Dedi.
• Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 6 büyümesinin beklendiğini duyurdu.
• Avrupa Birliği, yeni ipucu koronavirüs vaka sayılarındaki artış ve daha hızlı yayılan türlerin ortaya çıkması zorunlu olmayan iç ve dış seyahatlerin zorlaştırılması açıklandı. (Kaynak: Bloomberght)
• ABD Senatosu, Başkan Joe Biden'ın Hazine Bakanlığına aday gösterdiği eski ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'a onay verildi açıklandı.
• Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Ocak'taki Kongre baskınıyla ilgili olarak "isyana teşvik" ile suçlandığı azil maddesi Senatoya resmen iletildiği açıklandı.
• Haftanın ikinci işlem, global piyasada risk iştahının seyrine bağlı olarak Borsa İstanbul'un bugün negatif açılış yapmasını öngörüyoruz. (Açılış beklentisinde sınıf metodolojide: 0-2,0 puan aralığı, 2,0-4,0 puan aralığı hafif alıcılı, 4,0 puan üstü pozitif, 0--2,0 puan aralığı, -2,0-- 4,0 puan hafif satıcılı ve -4,0 puan üstü negatif olarak değerlendirilmektedir)

Tuğçelik ve Oylum sorusu

Günün önemli şirket haberleri 26/01/2021

Aşağı doğru hareketler sertleşebilir

Fiyatlamalarda yeni bir başlık ihtiyacı var

Kar satışlarının devamı gelebilir

Piyasada negatif açılış işaretleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil26 Ocak 2021 09:41

    Halkbank'tan alınan kredilerin ödenmesi öteleniyor, esnaf yine zararda.Anlamadığım ' istikşafi ' kelimesi nerden çıktı. Kim,nerden,niye böyle aptal bir kelime icad etti. Bu anlamı taşıyan kelimeler Güzel Türkçemiz'de var. Lafa bak , İSTİKŞAFİ... :(  :(  :(