E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel Kilis'e geliyor---

Merkel Kilis'e geliyor

Merkel Kilis'e geliyor
26 Mart 2016 - 08:23 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yerli nüfusundan daha fazla sayıda Suriyeli misafiri barındıran Kilis’i ziyarete geliyor.

Suriye’de savaşın başladığı günlerden bu yana en çok mülteci akınının yaşandığı Kilis, aradan geçen yaklaşık 5 yılda binlerce Suriyeliye ev sahipliği yaptı. Buna karşın kentte ciddi bir adli olay yaşanmadı. AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, kentin dünyaya örnek olması gerektiğini belirterek geçtiğimiz ay Kilis’i Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdi. Aynı günlerde Almanya Başbakanı Angela Merkel de, Almanya Federal Meclisi’nde yaptığı konuşmada Kilis’i örnek göstererek, mülteciler konusunda Türkiye’ye yardım edilmesi gerekliliğini dile getirdi.

Bunun üzerine Kilisli yerel yöneticiler ve kent halkı, Merkel’i hazırladıkları rekor denemeli, 10 binlerce kişinin imzası bulunan dev davetiyeyle Kilis’e davet ederek “Gelin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kilis’te birlikte kutlayalım. Kilis’in Nobel Barış Ödülü’nü hak ettiğini gelin yerinde görün” dedi. Dünya basınında yankı bulan davet, geç de olsa karşılığını buldu. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Merkel’in AB yardımlarının startını vermek üzere nisan ayının ortalarında Kilis’e geleceğini açıkladı.

YORGAN HEDİYE EDİLECEK

Kara, “Sayın Başbakan’ımız Ahmet Davutoğlu da Cenevre’deki görüşmelerde Sayın Merkel’i Kilis’e davet ederek AB’den gelen yardımları Kilis’ten başlatmayı teklif etmişti. Merkel, olumlu karşılamıştı fakat tarih belli değildi. Sayın Başbakan’ımız Ahmet Davutoğlu’nun Merkel ile görüştüğünü ve ziyaretin nisan ayı ortalarında gerçekleşeceğini öğrendik” diye konuştu.

Merkel’in ziyareti ile AB yardımlarının startının da Kilis’ten verileceğini belirten Başkan Kara, “17 Nisan’da Merkel’in gelmesiyle Suriyelilerin eğitim gördüğü toplum merkezleri ve Suriye okullarının açılışını yapacağız. Böylelikle AB yardımlarının startı Kilis’ten Başbakan’ımız Davutoğlu ve Almanya Başbakanı Sayın Merkel’in katılımıyla verilmiş olacak. Suriyeli misafirlerimiz ile barış içinde yaşıyoruz. Kilis, bu anlamda tüm dünyaya bir sembol, örnek kent. Kilisliler bu örnek davranışlarıyla da Nobel Barış Ödülü’nü hak ediyor” diye konuştu. Merkel için Kilis’e özgü çok özel hediyeler hazırlattıklarını ifade eden Kara, bunlardan birinin de Kilisli ustaların hazırlayacağı ve Merkel’in resminin işleneceği Kilis yorganı olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cüneyt 26 Mart 2016 08:45

    kendi ülkelerine sokmadıkları sığınmacıları türkiye ye soktular baktırıyorlar.kilis halkına da bak sen kendi sayılarından fazla sığınmacı var hiç kimsenin aklına gelmiyor mu acaba biz neden bakıyoruz bunları diye.