E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMemur-Sen kamuda idari izin talep etti---

Memur-Sen kamuda idari izin talep etti

Memur-Sen kamuda idari izin talep etti
21 Mart 2020 - 10:19 borsagundem.com

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’na yazı yazan Memur-Sen kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasını talep etti.

Memur-Sen, ölümle sonuçlanan korona virüs vakalarının ardından, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'na yazı yazarak, “Kamu kurum ve kuruluşlarında faaliyetlerin devamını sağlayacak şekilde asgari düzeyde personel bulundurulmasını, diğer personelin ise ‘idari izinli' sayılmasını” talep etti.

Sözcü'nün haberine göre Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuya ilişkin Memur-Sen'in talebini kendi sosyal medya hesabından da paylaştı. Yalçın'ın paylaşımı binlerce etkileşim aldı. Memur-Sen yazıda şu ifadelere yer verdi: “Yaşanan son gelişmelerde vaka sayılarının artması ve ölümlerin meydana gelmesinden dolayı kamu kurum ve kuruluşların faaliyetlerinin devamını sağlayacak şekilde gerekli tedbirlerin alınması ve zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması, diğer personelin idari izinli sayılması ve bu konuda ivedilikle kurum yöneticilerinin yetkilendirilmesi hususunda gereğinin yapılmasını önemle arz ederiz.”

Devlet Personel Başkanlığı’nın istatistiklerine göre sözleşmeliler de dahil edildiğinde Türkiye’de üç milyonu aşkın memur bulunuyor.

Türkiye'ye gelen turist ülkesine dönmek istemiyor

Korona virüs tercihleri değiştirdi, kolonya ve sirke liste başı

Trump test edilmemiş ilaç için ona bir şans tanımalıyız dedi

Yeni yasaklar geldi! İtalya'da kâbus büyüyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ceyhan 21 Mart 2020 14:41

    Virüs salgını önemli bir durum bence. Örnek olarak şöyle bir uygulama olabilir aslında. Memurlar dan izne çıkmak isteyenlere 2 ay süreye kadar (Mayis sonuna kadar) normal maaşının üçte ikisini vermek kaydıyla izne ayrılabilir denebilir bence. Virüs salgını var ve bir defaya mahsus. Hem böylece ortalıkta dolaşan insan sayısı da azalmış olur.

  • Malatyalı21 Mart 2020 13:15

    Kamu çalışanı birey olarak, virüs salgınının önüne geçmek için olurda devletimiz tarafından belirli bir süre sokağa çıkma yasağı uygulanacak olursa, bu sebepten işletmeleri kapalı olacağından dolayı çalışanlarını mağdur edilmemesi için tarafımca mağdur olacak personele verilmek üzere maaşımın yüzde altmışını devletime iade etmeye hazırım. Bu ülkenin bir evladı olarak her şeyi devletten bekleyemeyiz, bu zor durumdan birlik ve beraberlik içinde olursak feraha kavuşuruz. Allah yar ve yardımcımız olsun.

  • ... 22 Mart 2020 11:59

    Hazırımla olmaz o iş başkan. Çıkar ver tutan yok seni

  • ahmet özbir21 Mart 2020 12:25

    imamlar zaten camiye gitmeden maaşlarını alıyor, bir de idari izinli mi sayılsın? hakim sacvılar odalarında dosya okuyor, onlar niye izne çıkarılacak?

  • Tekno papaz21 Mart 2020 21:03

    Öğretmen değilim ama öğretmen işi gereği tatile çıkmak zorunda. Yargı tatili ve milletvekillerinin tatilleri neden rahatsız etmiyor. Onlarında yıllık 1/2 ay tatili var. Öğretmenler aldığı para az. Öğretmene göre bekçiler, memurlar fazla alıyor. hele hele gün içinde hiç iş yapmayıp sıkıntıdan dizi,flim izleyenler nasıl memur oldunuz bilemiyorum ama hakkım helal değildir. Özel sektörde çalışanların canı çıkıyor 2,300 lira kazanmak için yatarak para kazanıyorsunuz ve hala ağlıyorsunuz. Ağlarkende asgari ücret kıyaslaması yapıyornuz. 

  • veri21 Mart 2020 13:52

    öğretmenleri unutmuşsun ,yaz tatili kış tatili virüs tatili,kar tatili bunun üzerine birde ek ders parası alıyorlar,hiç kimse aldığım parayı hak ediyormuyum diye vicdanını sorgulamıyor...

  • hasan21 Mart 2020 12:19

    mühendislerinde 5600 e çıkarılsın o zaman. bir de düz memur olarak atanıpta uzaktan sözde mühendilik bitirdikten sonra sendikalarını arkalarına alarak mühendislik ünvanı alınmanın önüne geçsinler. millet üç kağıdı seviyor. o kadar kolay olmamalı...

  • kılıç21 Mart 2020 10:45

    ÖGRETMEN ,İMAM VE POLİS EMEKLİLERİNİN EK GÖSTERGESİ 3600 ÇIKACAK DİYE HER SEÇİM MEYDANLARINDA BAS BAS BAGIRANLAR  SÖZÜNÜ NEDEN YERİNE GETİRMEDİ KAÇ SEÇİM BEKLENECEK YİNE YALANLAR DEVAM EDECEKMİ.