E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehmet Şimşek, Gaye Erkan ile görüştü---

Mehmet Şimşek, Gaye Erkan ile görüştü

Mehmet Şimşek, Gaye Erkan ile görüştü
05 Haziran 2023 - 15:00 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Merkez Bankası başkanlığı için önerdiği Hafize Gaye Erkan ile görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de yemin ederek göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanı olarak yer bulan Mehmet Şimşek, iş dünyası, bankacılık sektörü ve piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası başkanlığına dair Hafize Gaye Erkan ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

Gaye Erkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşeceği öğrenildi. Reuters'ın haberine göre, üst düzey bir yetkili, TCMB başkanlığı için birkaç aday olduğunu belirterek, "Ancak Gaye Erkan'ın atamasının birkaç gün içinde tamamlanacağını düşünüyorum. Erkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşecek, kısa süre içinde. Bir tanışma olacak" dedi.

Aynı yetkili, Erkan'ın uluslararası kredibilitesi çok yüksek olduğunu belirterek, "Türkiye ekonomisini biliyor. Dünya ekonomileri ile daha iyi entegre olma, uluslararası normları yakalamada Şimşek ile uyum içinde çalışacağından eminim. Çok zor bir görevi olacağı malum, rezervlerin durum nedeniyle özellikle" diye konuştu.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın devir teslim töreninde konuşan Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır." açıklamasında bulunmuştu.

Şimşek'in, "Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla, Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır." sözleriyle Merkez Bankası'nda da yönetim değişikliği olacağına dair beklentiler güçlenmişti.

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

Hafize Gaye Erkan (d. 1982), Türk ekonomist ve mühendis. Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olmasının ardından eğitimine Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etti ve orada finans alanında çalışmaya başladı. Çeşitli finans danışmanlığı şirketleri ve bir bankada üst düzey yöneticilik yaptı. Bazı ekonomi dergileri tarafından dikkat çeken genç ekonomistler arasında gösterildi.

Erkan, İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun oldu ve üniversite sınavında derece yaparak 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümüne girdi. Bölümünü birincilikle tamamladı ve ardından Princeton Üniversitesi'nden kabul edilerek yurt dışına taşındı. Princeton'da iki yıllık doktora programını bir yılda tamamlayan ilk öğrenci olma başarısını gösterdi. Bu sayede ülkedeki "en genç finans profesörü" unvanını elde etmiş oldu.

Daha sonra Harvard Business School'da yönetim bilimleri ve Stanford Üniversitesi'nde liderlik üzerine iki eğitim programını daha tamamladı.

Finans kariyeri

Sektöre Princeton'daki eğitimini tamamlamasının ardından, aldığı teklif üzerine 2005 yılında Goldman Sachs'da başladı. Burada yaklaşık 9 yıl çalıştı ve ardından o dönem yaşadığı problemler yüzünden devlet idaresine geçmiş bir banka olan First Republic Bank'da yönetici olarak çalışmaya başladı.

Bankada başarılı bir kariyere imza attı ve bankanın fonlarının yaklaşık 10 kata kadar büyümesinde geniş rol oynadı. Bu sayede bankanın tepe yöneticilerinden biri konumuna geldi.

Erkan ayrıca ABD merkezli mücevher şirketi Tiffany & Co.'da iki yıl yönetim kurulu üyeliği yaptı, halen daha küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan'da yönetim kurulu üyesi olarak yer almaktadır.

Bakan Şimşek operasyona Merkez’den başladı

 

Mehmet Şimşek'in ilk operasyonu Merkez Bankası'na mı olacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ssk E 06 Haziran 2023 11:12

    Acil intibakkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  • baran06 Haziran 2023 11:00

    Baran denen zübük ağzını topla. Edepsiz seni. Sen ne pis bir mikropsun. Covid hak getire. Tarikat hocalarının kucağında yetişmiş mundar pislik.

  • baran06 Haziran 2023 09:12

    Bence emekli bir imam MB başkanı olmalı. Yakışanı bu.

  • Baran06 Haziran 2023 10:46

    Şerefsiz ve kanı bozuk benim adıma neden yorum yapıyorsun.Ne emmeye geliyorsun ne de gönmeye geliyorsun.Hükümet ne yapsa beğenmiyorsun.Bak Gaye hn. ABD nin ve dünya nın en önde gelen finanscısı olup onu da beğenmiyorsun.Gitte sen muhalefetteki dağınıklığı toparlar o kadar kafan çalışıyor ise.

  • AHMET ÖZBİR06 Haziran 2023 09:11

    Hafize Gaye Erkan denen bayan MB başkanlığı için milyon gömlek üstün. Ne gerek var böyle liyakatli kişilere. İmam emeklisini koy daha iyi yapar.

  • fasfakir EMEKLİ06 Haziran 2023 07:45

    tuik rakamlarına sığınan bi şimşek .sonra başarılı oldummu diyecek.o zaman nebatinin suçu neydi .zaten oda aynı sisteme devam ediyor ve efasonu düşürüyordu .kaaat üstünde tabi .belliki şimşekin yeni dönemi belli oldu ilk günden kaat üzeürnde istediği gibi rakamlara yön verecek sonra bakın bakın başardım diyecek .halk daha fakir daha vahişm açlık yokluk barınma problemleriyle devam edecek sonunda bu şimşekte benden bu kadar ben gidiyom diyecek .ardında tarihin en karanlık tablosunu bırakarak .tuike saklanmadan yönetsin de görelim .

  • fas fakir cevdet gıl boyar 06 Haziran 2023 07:41

    enteresan şekilde ver mehtere devam ediyor.dün sn.şimşek için bir sınavdı.oda çöktü.tüikleme sistemine dahil oldu ilk gün .geçmi,şe baktığımızda zaten bir başarı yoktu .balon ilk gün patladı hava kaçırıyo.şimdi sn.şimşek tuikle sistemine göre zam verecek.sonrada bakın bakın başardımmı diyecek huhauhuahuahuahu .yazık memleket ne halde .şimdi de bi merkez bankacı bulmuşlar dünya harikası deniyor ver mehtercilerce.meghtere devam yani.gerçek samimi iseler tuikleme sistemini düzeltirler.yoksa bu hanımefendide tüm kariyerini darmadaan edecek ilk günden .yazık kariyer kolay kazanılmıyor.

  • misafir05 Haziran 2023 23:40

    TÜRK  üniversitelerindeki akademisyenlerin içinde bir tane MİLLİ EKONOMİST yokmu ?

  • Ahmet Özbir06 Haziran 2023 12:12

    yok. hepsinii attık. geriye çöp kaldı

  • mezarci 05 Haziran 2023 23:00

    savas sadece cephede deyildir......ortodoks?maalesef ozgur deyiliz.savunmamiz %75 ozgur ekonomi ise %25.durmak yok,Coook calisip, InsaAllah,Turk,un/Turkiye.nin%100 ozgur oldugu gunleride gormek nasip olur.....onumuzdaki alti ay icinde buyuk basamakli develiasyonlara hazirlik........faizleri yukselticekler,faiz yukseltmekle piyasanin kan emicilerini dahada cesaretlendirecekler ,ve buda kisa vadede......

  • Vatandaş 05 Haziran 2023 19:50

    Kripto dostu bir ekonomi yönetimi istiyoruz.

  • canbey05 Haziran 2023 19:29

    Küresel güçlerin adamları işbaşında. CHP olmadı AKP iş başı yaptılar. Siyasal islamcılar Emperyalizmin kuyruğundan bir türlü ayrılmıyorlar

  • borsacı05 Haziran 2023 18:15

    tarihte ekenomi bu kadar zor döneme girmemişdir ülke ifasın eşiginde acaba kutarabilecekmi .çünkü halk çöktü paramız seri şekilde deger kabediyor .halk fakirlige sürüklenip paramızın alım gücüde kalmıyor.tam ekenomik felaketle karşı karşıyayız döviz uçuyor ülkeyi ekenomiyi bu hale getirenlerin vijdanı rahatmı . 

  • ...06 Haziran 2023 07:22

    Onların keyfi yerinde.nadil olsa düşerken uçtuğunu zannedenler var.

  • Mehmet 05 Haziran 2023 18:10

    Icraat okumaya okutmaya benzemez doları tutamadıktan sonra türkiyede enflasyonu tutamazsın gerisi hikaye

  • kamileoynakbaş05 Haziran 2023 16:47

    gaye hanım cv sine bakınca harika bir özgeçmiş .keşke gaye hanımı hazine bakanı yapsalarmış.mehmet şimşek beyin tuiklemesi fena çökertti şimşeki ilk gün .halk güvenini kaybettti umut yok bundan da nebatiyi çok arayacağız deniyor halk arasında .en azından bizden biriydi nebati .içimizden biri .

  • kaportacı salim usta sanayiden05 Haziran 2023 16:45

    auhuhauhauhauhauhu ver mehtere devam .borsa ralli yapmış hisselere bakıyon tırt.enteresan hangi hisseler uctuki ortqalama % .5 artış olmuş borsada bunuda tuikleme yapmışlar efasona benzetmişler hauhauhauhauh mehmet şimşek bey tuik sınavını geçemedi piyasalar zaten biliyor da başarısı lduğunu halk ta öreniyor şimdi iş işten geçtiiiii. haahuahuahahuhu yasasınnnn paracıklarımız hahhauha ugünde ii para vurduk piyasalardan hahuhauhauhauhaua 

  • Nuri05 Haziran 2023 16:27

    Parayı hamur gibi kabartmasını bekliyorlar sanırım ,

  • Ahmet Özbir05 Haziran 2023 15:35

    kadınların yönetici olduğu memlekette, erkekler için yerin altı, üstünden hayırlıdır

  • Türkoğluturk 05 Haziran 2023 17:52

    Ne güzel bir saçmalama.hem cennet anaların ayağı altında hem bu.

  • süslü sülü05 Haziran 2023 16:42

    eksileyenler, hadis bu hadis