E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehmet Görmez: Görevimi hakkıyla ifa etmiyorum---

Mehmet Görmez: Görevimi hakkıyla ifa etmiyorum

Mehmet Görmez: Görevimi hakkıyla ifa etmiyorum
23 Kasım 2016 - 20:26 borsagundem.com

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: "Diyanet teşkilatı olarak mahcubuz. Vallahi en mahcubunuz benim. Çünkü hakkıyla görevimi ifa etmiyorum" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sakarya’da din görevlileriyle bir araya geldi. Serdivan İlçesi’ndeki bir restoranda düzenlenen programa Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, müftülük çalışanları ve din görevlileri katıldı. Mehmet Görmez yaptığı konuşmada Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını anlattı.

Görünen tabloya karşı en mahcup olan kişinin kendisi olduğunu belirten Görmez, "Bu tabloya karşı biz mahcubuz. Diyanet teşkilatı olarak 100 bini aşkın bir kadro olarak biz mahcubuz. Vallahi en mahcubunuz benim. Allah’a yemin olsun ki en mahcubunuz benim, çünkü hakkıyla görevimi ifa etmiyorum" diye konuştu.

15 Temmuz gecesi Medine’de Moritanyalı bir anne-oğlun Türkiye için gözyaşı döktüğünü anlatan Başkan Görmez, "Medine’de bir iş adamı benden, 15 Temmuz gecesinde ’90 yaşında annemle beraber evde televizyonun karşısına kilitlendik, ikimiz de elimizi açtık, gözlerimizden saatlerce yaşlar akıyordu ve dua ediyorduk. Bedir için yapılan duaları yapıyorduk. Elimizden bu kardeşlerimiz de giderse biz kime umut bağlayacağız? diye dua ediyorduk’ dedi.

Bu aile Moritanyalı. ’Gece saat 03.00 olunca anladık ki darbe başarısız oldu’ dediler. 90 yaşındaki annem bana ’evde bir meblağ paran var mı?’ dedi. Dedim ki ’Anne, biz bankaya para yatırmasını bilmeyiz, meblağlar var’ dedim. ’Hepsini buraya getir, valize koy’ dedi. Valize koydum, ne yapacağımı bilmiyordum. Anneye itaat gereği yaptım. Dedi ki, ’Şimdi gideceksin, Mescid-i Nebevi’nin çevresinde bulduğun bütün fakirlere avuç avuç dağıtacaksın’ dedi. O gece sabaha kadar dünyanın her yanından telefonla bana bağlanarak benimle görüşen her Müslüman’ın sözü bu oldu" diye konuştu.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri olarak 15 Temmuz’da karşılaşılan tabloyu görerek hizmet etmeleri gerektiğine vurgu yaparak, "Bir taraftan ümmetin çocuklarını Kürt, Türk diye ayırarak ırkçılık illetiyle ve bunu da bir ayrılıkçı harekete dönüştürerek kendi kardeşlerini katletmeye çalışan bir cinayet şebekesi. Bir taraftan da geçmişimizde yaşadığımız ve bizahatihi içimizden, yanı başımızda rahmana secde eden iman, İslam, Kuran, hoşgörü, muhabbet teraneleri ardında böyle bir zor zamanda kendi ülkesine, kendi ülkesinin kendi çocuklarına, kendi ülkesinin tanklarını yönelterek bu dünyanın ve insanlığın en zor zamanında karşı karşıya kaldığımız ihanet. Bütün bunları görerek hizmetimizi yapmalıyız" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ziya24 Kasım 2016 07:31

    Görevini yapmamak siyasetle ilgili değil. Materyalist felsefeler karşısında son derece aciz kalıyorlar. Onun da ötesinde Diyanet içinde bir sürü gizli münafıklar var. İslam Dininin dışında bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Rumilik kavramını din gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu da İngiliz derin devletinin tam da istediği bir şey. Çok klasik ve geleneksel ve katı kavramlarda ısrar ederek dinmiş gibi gösteriyorlar. Bunların çoğu İngiltere de 2 sene eğitim (özel talimat) almış.

  • aa24 Kasım 2016 01:04

    sürekli siyasetle uğraşırsan, sürekli AKP nin koltuğuna girersen... elbetteki görevini yapmazsın. yaparsan da birilerinin koşuna gidecek şekilde yaparsın. hakkı ile değil.

  • ikile24 Kasım 2016 00:28

    yürrü kardeşim yürrü.hatta ikile

  • alkan ulukan24 Kasım 2016 00:23

    dın kıyamete kadar degısmez kurallar ıcerır. sıyaset ve sıyasetcıler ıse anında degısır ve bu sureklıdır. dın adamı bu sebeple sıyasetten ve sıyasetcılerden uzak durmalı. ısı ehlıne ver dıyen dınımız geregı yapamadıgın ısın makamını ısgal etmek zul dur.

  • kadir ekici23 Kasım 2016 23:06

    ANKARA kurtuluş kilisesinin papazı diyanet işleri başkanlığının 150 bin kişilik kadrosundan daha iyidir.diyanetin işi gücü rant elde edip cep doldurmak yüksek maaş almak.asgari ücretle calışsanız olmaz mı

  • Cüneyt Özdemir23 Kasım 2016 22:39

    hah şunu bileydin kendin bile itiraf ediyorsan o göreve siyasilerin oyuncağı olmayan biri gelsin yoksa sizin gibiler yüzünden millet dinden soğuyanlar var...

  • Dogrucu davut23 Kasım 2016 21:36

    Hakkıyla görevini ifa edemiyorsan istifa edersin.Tabi o zaman da makam mevki mercedes olmayacak.Hani dünya nimetlerinden yararlanılmakta olmaz.