E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMavi Jeans'in hedefi her yıl yüzde 30 temettü dağıtma---

Mavi Jeans'in hedefi her yıl yüzde 30 temettü dağıtma

Mavi Jeans'in hedefi her yıl yüzde 30 temettü dağıtma
07 Haziran 2017 - 12:10 borsagundem.com

Mavi’nin CEO’su Cüneyt Yavuz, halka arzdan sonra her yıl dağıtılabilir karın yüzde 30'unu yatırımcılarına vereceklerini söyledi

Mavi Giyim, ek satış hakkının kullanılması halinde 1.2-1.4 milyar TL arasındaki büyüklük ile son yılların en büyük halka arzına imza atmaya hazırlanıyor. Talep toplama sürecinde yurtdışı yatırımcılar şirkete büyük ilgi gösterirken, Mavi CEO’su Genel Müdürü Cüneyt Yavuz, ABD ve kıta Avrupa’sında yatırımcılarla yoğun bir görüşme yaptıklarını belirtti.

‘KATAR KRİZİ HALKA ARZI HİÇ ETKİLEMEZ’

Londra’da roadshow’da bulunan Yavuz, dün bir grup gazeteci ile gerçekleştirdiği telekonferansta, özellikle Frankfurt, Stockholm, Londra, New York, Boston merkezli yatırımcılardan yoğun ilgi gördüklerini belirterek, “Yatırım yapmak için gelen fonların hepsi dünyanın en büyük fonları” diye konuştu. Bu süreçte her gün 10’un üzerinde yatırımcı ile bir araya geldiklerini anlatan Yavuz, dünya devi yatırımcılardan Türkiye ve bölgeye ilişkin siyasi ya da ekonomik bir soru ile karşılaşmadıklarının altını çizdi. Yatırımcıların tamamen Mavi’ye odaklı sorularla kendilerine geldiklerini anlatan Yavuz, “Onları en çok büyüme oranlarımızla şaşırttık” dedi.

Gazete Habertürk'ten Sefer Yüksel'in haberine göre Yavuz, yatırımcılarla yaptıkları toplantılarda şirketin satışlarının geçen üç yılda her yıl yüzde 16 büyümesinin ilgi çektiğini anlatırken “En çok büyüme ile ilgili sırrımızı, müşteriyle ilişkimizi sordular. Hep odak noktamız büyüme oldu. Gidecek ne kadarlık yolu olduğu ve stratejiler üzerine odaklandılar” diye konuştu. Yavuz, Katar ile Körfez ülkeleri arasında yaşanan gelişmelerin halka arzı olumsuz etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soruyu ise, “Bu konu gündeme bile gelmedi. Kesinlikle etkilemez” şeklinde yanıtladı.

‘ABD’DEKİ YATIRIMCILARIN ÇOĞU MAVİ MÜŞTERİSİYDİ’

Roadshow’un ABD’deki bölümünün ilginç geçtiğini kaydeden Cüneyt Yavuz, “Görüştüğümüz yatırımcıların büyük bir bölümü aynı zamanda Mavi müşterisiydi. Günlük hayatlarında Mavi giydikleri için de markayı uzun uzun onlara anlatmadık. Zaten çok yakından tanıyorlardı” diye konuştu. Ortak satışı olduğu için halka arzdan şirketin kasasına herhangi bir para girişi olmayacak. Şirket hisselerinin 15 Haziran’da Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması planlanıyor.

‘HER YIL YÜZDE 30 TEMETTÜ DAĞITACAĞIZ’

Yavuz, halka arz sonrası dağıtılabilir net dönem kârının asgari yüzde 30’luk kısmının pay sahiplerine ve kâra katılan diğer kişilere dağıtılmasının hedeflendiğini kaydetti.

DENIMIN BABASI VE H&M’IN ESKI CEO’SU

Turkven’in şirkette halka arz sonrası azınlık payı kalırken, çoğunluk ve kontrol Akarlı Ailesi’nde olacak. Yönetim alanında uzman isimlerden oluşacak. Ersin Akarlılar Yönetim Kurulu Başkanı olacak. ‘Denimin babası’ olarak anılan Adriano Goldschmied’in ve H&M’in eski CEO’su Fabian Mansson Uluslararası Operasyonlar Danışma Kurulu Üyeleri olarak görev yapacak.  Yönetim Kurulu Üyeleri, Elif Akarlılar, Cüneyt Yavuz ve Seymur Tarı. Yavuz, Yönetim Kurulu’nda Bağımsız Üye olarak ise Koç Holding CFO’su Ahmet Ashaboğlu ve Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın’ın yer alacağını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halka arz mi yoksa halka az mı 07 Haziran 2017 21:51

    Borsada halka arz aşamasında yapilan en büyük hile spk nin fiyat belirlemeye karismamasidir. Borsada Yeni yatırımcı şirketin halka arz fiyatinin altına inmeyecegini sanar oysaki büyük yatirimcilara 10 tl den satılan mal bireysel yatırımcıya 15 tl den satılır borsada işlem başladığında fiyat önce yukarı sonra esas halka arz başlar hisse 9 tl ye düşünce bireysel yatırımcı küser ve satar sonraaa hoop 20-30 tl örnek isteyen bknz.PEGASUS HALKA ARZDA 100 LOT 1000$ 5 YIL SONRA 200 LOT 1000$. DOLAR ALAN ALTIN ALAN %100 KAR PEGASUS %100 ZARAR. Y.T.D.

  • ilhan07 Haziran 2017 21:38

    halka arzda şirketin kasasına para girişi yok . olumsuz algılıyorum .

  • Mahallenin Delisi07 Haziran 2017 20:33

    8. yorum benim yorumdan önce yayımlanmış. "Dikkatli Olun" rumuzu bile yeter. Daha ne yapsın. Sanada helal olsun 8. yorum sahibi...

  • Mahallenin Delisi07 Haziran 2017 20:18

    Benden önce 7 yorum yapılmış ve her biri ne yapıldığının farkında...Helal olsun...

  • dikkatli olun07 Haziran 2017 20:06

    beyler paranızın çöp olmasını istemiyorsanız bilmediğiniz kağıtlara girmeyin. Şirketler kaynak yaratmak için borsaya girerler. Mavi şayet iyi kar yapıyorsa neden borsaya giriyor. Yatırıma pek ihtiyacı yok zaten. Bence dost tavsiyesi uzak durun. Arz fiyatı çok yüksek. ytd

  • murat 07 Haziran 2017 18:54

    inanmayin bunlara !!! hepsi kucuk yatirimciyi tuzaga cekme laflari !!! bistte yatirim yapilabilecek sirketlerin sayisi bir elin parmaklarini gecmez.

  • ercan kotyemez07 Haziran 2017 18:30

    Madem o kadar kar vereceğen borsaya neden açılıyorsun. 2016 karını bir açıkla. Sizin gibi hisseleri çok gördük. Tepeden verirsiniz. Yatırımcı 10 yıl belini doğrultamaz.

  • hasan yıldız07 Haziran 2017 15:54

    Yersen 2 yıl sonra zarar açıklar ama ben kar yaparsak dedim derler... :) Kottan parayı vuramayınca kaynak arama yöntemleri...

  • hale aygün07 Haziran 2017 15:46

    uzak durun 1 yıl sonra yarı parasına alırsınız

  • k207 Haziran 2017 15:23

    sen böyle dedin ya seneye sen olmazsan ne olacak......................halka arzdanda hangi hisse para kazandırmış.............büyükler hariç............

  • mercan dede07 Haziran 2017 14:29

    çok yanlış zamanda ..memleket borç içinde.k.yatırımcı kalmamış..borsa zaten bitiği oynuyor..son çırpınış...yazık ettile hisselere

  • ali07 Haziran 2017 12:12

    ahaha ver gazı, yersen..