E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMarkafoni'yi 30 milyon dolara ayağa kaldıracak---

Markafoni'yi 30 milyon dolara ayağa kaldıracak

Markafoni'yi 30 milyon dolara ayağa kaldıracak
11 Temmuz 2017 - 03:53 borsagundem.com

Markafoni'nin yeni sahibi İngiltere'deki Select Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Mahiroğlu, "30 milyon dolarlık bir bütçeyle markayı tekrar ayağa kaldıracağız" dedi

Türkiye’de e-ticaret alanında faaliyet gösteren Markafoni’nin yeni sahibi İngiltere’deki Select Group oldu.

Select Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, 2011 yılında Güney Afrikalı Naspers tarafından 270 milyon dolara satın alınan ancak geçtiğimiz aylarda kapanan Markafoni’yi 15 milyon dolara satın aldı. Mahiroğlu, “Select markasını da satın aldığımız dönemde zordaydı. Bugün İngiltere’nin en önemli markaları arasında. Markafoni de marka bilinirliği açısından çok iyi bir konumda. Önümüzdeki üç yıl içinde de 15 milyon dolar yatırım yapacağız. Böylece toplamda 30 milyon dolarlık bir bütçeyle markayı tekrar ayağı kaldıracağız” dedi.

250 MAĞAZAYA ULAŞTI

Cafer Mahiroğlu, böylesine önemli bir markanın yok olmaması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Select İngiltere’nin en önemli hazır giyim markalarından biri. 16-24 yaş kadın kategorisinde yüzde 7’lik bir pazar payını elimizde bulunduruyoruz. Avrupa’nın her yerinde yatırım yapma potansiyeline sahibiz ama biz Türkiye’yi tercih ettik. Çünkü ülkemize hem vefa borcumuz var hem de Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz. Markafoni gibi Türkiye’den çıkmış büyük bir markanın yok olmasına göz yumamazdık. Biz yıllar önce zordaki Select’i de alıp küllerinden yeniden doğmasını sağladık. Bugün 250 mağazayla İngiltere’nin en güçlü markalarından biri yaptık. Şimdi Markafoni ile çok daha büyük bir başarı öyküsünü yazacağız.”

Markafoni’nin doğru zamanda pazarda yerini aldığını ve iyi bir hikâyesinin olduğunu hatırlatan Cafer Mahiroğlu, bununla birlikte değişimlere ayak uyduramamasının markaya kan kaybettirdiğini vurguladı. Mahiroğlu, şöyle devam etti: “Markafoni Türkiye’de e-ticaret pazarının ilklerinden ve marka değeri olarak en büyüklerinden biri. 600 çalışanıyla yıllık 150 milyon dolar ciroya ulaşmış, 270 milyon dolara el değiştirmiş bir markadan söz ediyorum. Pazardaki yenilik ve gelişmelere ayak uyduramadığı için zor bir süreçten geçti. Satın alma aşamasına gelene kadar arkadaşlarımızla Markafoni ve online ticaret pazarı konusunda uzun ve detaylı çalışmalar yaptık. Markafoni özelinde sorunun nereden kaynaklandığını ve çözümün ne olduğunu biliyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)