E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMark Novogratz: Hisse senetleri kısa vadede düşebilir---

Mark Novogratz: Hisse senetleri kısa vadede düşebilir

Mark Novogratz: Hisse senetleri kısa vadede düşebilir
16 Mart 2023 - 15:11 borsagundem.com

Uzmanlar ABD ekonomisinin bir kredi kriziyle karşı karşıya olduğunu söylüyor ve resesyonun sanıldığı kadar uzak olmadığının altını çiziyor. Bu durumun, hisse senetlerine kısa vadede olumsuz yansıması bekleniyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisi resesyon endişelerinin yanı sıra bir kredi kriziyle de karşı karşıya olabilir. Galaxy Digital CEO’su Mark Novogratz, bu uyarının yanı sıra Silicon Valley Bank’in iflasının da ekonomiyi bir resesyona sürükleme olasılığını artırdığını söylüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Mark Novogratz, ABD ekonomisinin hızla bir kredi krizine doğru sürüklendiğini söylüyor ve böyle dönemlerde hangi alanlara yatırım yapılması gerektiğini paylaşıyor.

Bitcoin ve altın için doğru zaman

Insider’dan Phil Rosen’ın haberine göre, Galaxy CEO'su Mike Novogratz, ABD'nin bir 'kredi krizi'ne doğru ilerlediğini ve şimdi altın ve Bitcoin alma zamanı olduğunu belirtiyor.

Çarşamba günü CNBC'ye verdiği demeçte Novogratz, “Bitcoin ve kriptoda olmak için herkesin hemfikir olduğu doğru bir zaman olsaydı, ki bu ürünler bu yüzden yaratıldı, bu zamanın hükümetlerin acı çok büyüdüğünde çok fazla para basmaya başladıkları zaman olması gerekirdi. Ve bu sürecin yeniden başlamak üzere olduğunu görüyoruz” diyor.

Geçen hafta düzenleyiciler Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ı kapattı. Bundan önce, Silvergate Bank, operasyonlarını durduracağını açıkladı. Salı günü, derecelendirme kuruluşu Moody's ABD bankacılık sistemine ilişkin görünümünü düşürdü.

Petrol piyasası resesyona gireceğimizi söylüyor

Novogratz, “Kısa bir süre içinde veriler önemli ölçüde değişti. Emtia piyasası her şeyi söylüyor, petrol piyasası bir durgunluğa doğru gittiğimizi haykırıyor” diyor.

Bitcoin Salı günü son dokuz ayın zirvesini gördü, Çarşamba günü ise 24.300 dolar civarında seyreden piyasanın en hacimli kripto parası yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 46 değer kazandı. Bu süreçte altın, Çarşamba günü yüzde 1,37 oranında artarak yaklaşık 1.937,50 dolara yükseldi ve uluslararası petrol ölçütü olan Brent ham petrol yüzde 5,6 oranında düşerek varil başına 73 dolar civarında işlem gördü.

Faizler beklenenden daha erken inecek

Novogratz, “Bankalar sermayeyi nasıl yeniden inşa ediyor? Daha az borç veriyorlar. Ve böylece bu süreç bir kredi sıkışıklığına doğru gidilmesine neden oluyor. Göreceksiniz, bu durum piyasada dramatik bir şekilde fiyatlanmaya başladı bile” şeklinde konuşuyor.

Novogratz ayrıca, yaşanan banka krizinin 'toplum psikolojisini’ değiştirmesi nedeniyle ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını beklenenden daha erken indireceğini belirtiyor. “Bulaşma başladı" diyen Novogratz, insanların SVB kriziyle derslerini aldıklarını ve Amerikalıların yalnızca dört veya beş mevduat kurumuna güvenme eğilimi duyacaklarını sözlerine ekliyor.

Hisse senetlerinin kısa vadede büyük olasılıkla düşeceğini, ancak daha sonra Fed'in değişen politikasıyla toparlanacağını belirten Novogratz, Fed yetkilileri bu hafta ekonomide bir şeylerin bozulduğu netleştiği için Mart ayındaki toplantıya muhtemelen ara verecekler. Sırf güvenilirlik uğruna güvercin bir zam yapmak isteyeceklerini düşünüyorum diyen Novogratz, "Bu çok büyük bir politika hatası olur” diyerek sözlerini tamamlıyor.

Credit Suisse’e yönelik artan endişeler hisse piyasalarını baskıladı

 

Piyasalarda yeni bankacılık krizi korkusu

 

Piyasalarda 'Credit Suisse' etkisi

 

Piyasalarda şok çabuk atlatıldı gibi

 

Piyasalar faiz indirimi olasılığını fiyatlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)