E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMalezya'da hafızlık okulunda yangını: 25 ölü---

Malezya'da hafızlık okulunda yangını: 25 ölü

Malezya'da hafızlık okulunda yangını: 25 ölü
14 Eylül 2017 - 06:45 borsagundem.com

Sabahın erken saatlerinde Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da hafızlık eğitimi veren bir okulda çıkan yangında 23'ü öğrenci 25 kişi yaşamını yitirdi

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da, din eğitimi veren bir okulda çıkan yangında, ilk bilgilere göre 23 öğrenci ve 2 öğretmen yaşamını yitirdi. Bu sabah erken saatlerde çıkan yangına itfaiye ve ilk yardım ekipleri müdahale etti. Yangın nedeniyle çok sayıda yaralının bulunduğu, ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi. 

Malezya Yangın ve Kurtarma Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin Kura'n-ı Kerim'i ezberlemeyi öğrenen bir hafızlık yatılı okul olan Darul Kur'an İttifakyiyah'taki yagının yerel saatle 5: 40'ta öğrencilerin uykuda olduğu saatte başladığı bildirildi. Açıklamada, yangının elektrik kontağından çıktığının sanıldığı ifade edildi. 

Kuala Lumpur'un yangın ve kurtarma departmanı müdürü Khirudin Drahman, 23 öğrenci ve 2 öğretmenin öldüğünün doğrulandığını söyledi.

Yanan  binadan 7 kişinin yaralı halde hastaneye götürüldüğü ve 11 kişinin de kurtarıldığı öğrenildi. 

Kuala Lumpur Emniyet Müdürü Amar Singh, hayatını kaybeden 13-17 yaşlarındaki çocukların muhtemelen duman zehirlenmesinden dolayı öldüğünü açıkladı.

Okulda sadece bir giriş olduğu ve yangın çıkışının bulunmadığı birlidirildi. 

Malezya'da, 2015 yılından bu yana dini eğitim veren okullarda 211 yangın çıktı.

ALADAĞ'DAKİ FACİAYI HATIRLATTI

Kuala Lumpur'da 23'ü öğrenci 25 kişinin hayatını kaybettiği yangın, akıllara 29 Kasım 2016'da Adana Aladağ'da meydana gelen öğrenci yurdu yangınını getirdi. Aladağ'da 11 öğrenci ve 1 görevlinin hayatını kaysettiği faciada yangın çıkışının kapalı olması büyük rol oynamıştı. Onlarca öğrencinin barındığı Kuala Lumpur'daki okulda da yangın çıkışı olmayışı ölü sayısının artmasında etkili oldu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)