E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMadencilerin patlama öncesi çekilen son fotoğrafları---

Madencilerin patlama öncesi çekilen son fotoğrafları

Madencilerin patlama öncesi çekilen son fotoğrafları
16 Ekim 2022 - 19:57 borsagundem.com

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında çalışan işçilerin, patlama öncesinde çekilen son fotoğrafları ortaya çıktı.

Türkiye, Amasra'da meydana gelen maden faciasında kaybettiği 41 şehide ağlarken, kahreden detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor.

Bartın'da meydana gelen ve 41 madencinin yaşamını yitirdiği grizu faciasından geriye ocakta çalışan işçilerin, gülümseyerek poz verdikleri fotoğraflar kaldı.

Her gün olduğu gibi aileleriyle vedalaşıp evden çıkan madencilerin servis minibüsünde ve mesai sırasında çekilen fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Yukarıdaki fotoğrafta sol tarafta bulunan Erol Bulduk, yaralı halde madenden çıkarıldı. İstanbul'da tedavi altına alınan Bulduk'un durumu kritik. (TRT Haber)



Bu kare ise son bir haftaya ait. Fotoğraftaki madencilerden bazıları şehit oldu. Onlardan geriye gülümseyerek poz verdikleri bu fotoğraf kaldı.

8 soruda Bartın faciası

Yaralı madencilerin yakınları hastanede bekliyor

Bartın'daki patlama salı günü Meclis gündeminde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala17 Ekim 2022 09:49

    Oksijen az olduğu için beyinleri az çalışıyor, yukarıdaki yakınlarının uyarması lazımdı. Denetim filan yok, denetimler ankaradan onaylandı

  • Mucise Reis : (17 Ekim 2022 08:32

    Bir kaç gündür madenci olan ve 300 metre dibe inen kardeşlerimiz var. ekmek parası görevlerini yapıyorlar. Denetçiler bu durumu sorgulamalı. hiç bişe bilmeyen, tatbikat, eğitim, vb almayan kişiler orada uzman olan kişilerinde arkadaşlarını bırakmaması, onlarıda çıkartması ama eğitimsiz kardeşlerin, psikolojık ve bilgisizlik durumları düşünülünce oradan dışarı çıkma çabakarlı olumsuz etkilenebilir diye düşünüyorum. Madencilik kanununda bazı eğitimlerin, tatbikatların, uyum sürecinin nasıl olduğunu merak ediyorum... Ben madenci olsam sıfır bilgi ile girsem, orada profesyönellerin bile engel teşkil ederim, bilgim yok, tecrübem yok, eğitim yok, yani bu iş nasıl oluyor ? çok önemli bir durum ve kimse üzerinde kalmadı bu durumun.Gelecekte yeni kardeşlerimizin ve ailelerin üzülmemesi için bu sorular cevaplanmalı, diye düşünüyorum. Bu işler resmiyette, uygulamada nasıl oluyor ? Gaz maskesi kullanma, oksijenı açma, kask takma, güvenli bölgeye kaçma

  • Mucise Reis : (17 Ekim 2022 08:27

    Bu işleri bilimsel olarak araştırmaz isek, çözmez isek, alternatif modern ve dünyaya örnek olacak dünyanın bizden ders alacağı maden sahaları yapmaz isek ....Yemin ederim ki, bu acıları yaşamaya devame deriz. Tek çözüm, hep eksini bulmak, eksiği görmek, plot maden sahalarında yeni modern sistemleri teknolojıyı uygulamak, o bağlamda çözümler üretmek ve uygulamak.... yoksa bu acı son olmaz... Haberlerde okudum. Daha yeni madenci olmuş 300 metre dibe iniyor, peki bunun sgk talimatları zorunlu maden eğitimi, tatbikat durumlarında ne edeceği bilgileri veril dimi ? Aklıma gelen ilk soru, asker oldun 1. gün  al eline silahı çatışamaya.... madenci oldun 1. gün git 300 metre dibe.. ? askerde bu yok, madenciliklte eğitimsizce bu olay var mı ?

  • Hüseyin yılmaz17 Ekim 2022 00:29

    İş güvenliği nerde

  • Bik16 Ekim 2022 23:06

    Fotoğraf çekilirken bile parmak aralarında sigara var.