E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLukaşenko'dan Polonya'ya 'Wagnerli' tehdit---

Lukaşenko'dan Polonya'ya 'Wagnerli' tehdit

Lukaşenko'dan Polonya'ya 'Wagnerli' tehdit
23 Temmuz 2023 - 16:43 borsagundem.com

Belarus Cumhurbaşkanı, Rusya lideri Putin ile buluşmasında Polonya'ya üstü kapalı bir tehditte bulundu. Lukaşenko, "Wagner askerleri 'Varşova ve Rzeszow'a bir geziye çıkalım' diyorlar, Bizi strese sokuyorlar" dedi

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile St. Petersburg’da bir araya geldi. Ukrayna ile Rusya savaşını değerlendiren Lukaşenko, Putin'nin de tepki gösterdiği Polonya'yı ironik bir üslupla tehdit etti. 

Görüşmede, Ukrayna ordusunun çok sayıda asker kaybettiğini belirten Lukaşenko, “ABD’deki tahminlere göre Ukrayna, karşı saldırıya geçmesinden bu yana 26 bin asker kaybetti.” dedi.

Lukaşenko, ülkesinde konuşlanan Wagner savaşçılarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak “Wagner'ciler bizi strese sokmaya başladılar, batıya gitmek istiyorlar. 'Varşova ve Rzeszow'a bir geziye çıkalım' diyorlar. Kararlaştırıldığı gibi onları Belarus’un merkezinde tutuyorum.” diye konuştu.

Putin de Ukrayna’nın karşı saldırıda yaşadığı asker kaybının 26 binden fazla olduğunu vurgulayarak “Karşı saldırı var ancak başarısız oldu.” ifadesini kullandı.

Lukaşenko: Wagner Belarus ordusunu eğitsin

 

Lukaşenko, Putin ile telefonda görüştü

 

Lukaşenko: Aliyev ile hemen otur konuş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)