E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporLucescu'ya 4.5 milyon euro---

Lucescu'ya 4.5 milyon euro

Lucescu'ya 4.5 milyon euro
22 Mayıs 2014 - 13:37 borsagundem.com

Shakhtar Donetsk kulübünün sahibi Ahmetov’un , Rumen hocaya 4.5 milyon euroluk yeni bir sözleşme teklif edeceği bildirildi

Türkiye’den yükselen transfer söylentileri Shakhtar Donetsk kulübünün sahibini harekete geçirdi. Ukrayna basınında yer alan haberlere göre Ukrayna ekibinin başındaki isim olan Rinat Ahmetov, teknik direktör Mircea Lucescu için kesenin ağzını açtı.

Ukrayna’daki iç karışıklıkları bir fırsat bildiği ve Rumen hocayı ülkeye döndürmeye çalıştığı belirtilen Türk takımlarından Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un isminin devamlı olarak deneyimli çalıştırcı ile birlikte anıldığına dikkat çekildi.

Bu durumdan rahatsız olan Ukraynalı oligarkın Lucescu’ya Shakhtar’da kalması için yeni bir sözleşme önermek üzere olduğu belirtildi. İddiaya göre Ahmetov, Rumen hocaya reddedemeyeceği bir sözleşme teklif edecek. Yüzde 50 zam yapmayı düşünen milyarder iş adamı, yıllık 3 milyon euro kazanan Lucescu’ya yıllık 4.5 milyon eurodan üç yıllık sözleşme önerecek. Luce böylece üç yılda 15 milyon euroya yakın kazanacak.

Bu teklifle Galatasaray başta olmak üzere Türk takımlarının önüne set çekmeyi düşünen Shakhtar sahibinin, kendisinin sunduğu şartları başka hiçbir kulübün sunamayacağını ve Rumen hocayı bu şekilde takımda tutmanın hesaplarını yaptığı belirtildi. 

LUCE'NİN KALMAK İÇİN ŞARTI...

Cihan'ın haberine göre; Shakhtar Donetsk'in teknik direktörü Mircea Lucescu'nun Ukrayna'da kalma şartlarını açıkladığı ifade edildi. Lucescu'nun menejeri Arkadi Zaporojanu'na göre, Ukrayna'nın doğusunda siyasi durum normalleşmezse Rumen teknik direktör takımından ayrılabilir.

Basına konuşan Lucescu'nun menejeri Zaporojanu, Rumen teknik direktörün belirli şartlar çerçevesinde Shakhtar Donetsk'te kalmak istediğini söyledi. Kendisiyle görüşerek konuyu sorduğunu anlatan Zaporojanu, "Lucescu takımda kalmak istiyor, ama belirli şartlar kapsamında. Öncelikle şampiyonluk turnuvası normal şekilde, takımların optimal sayısı şekilde yapılması lazım. Maçlar taraftarların katılımıyla yapılmalı. Shakhtar takımı ise rakiplerini Donetsk kentinde ağırlaması lazım." diye Lucescu'nun şartlarını aktardı.

Fakat bazı şartların zor olduğunu ima eden Zaporojanu, "Belli ki kimse bunu garanti edemez (maçların Donetsk kentinde yapılması). Dolayısıyla Ukrayna'nın doğusunda durum normalleşmezse Lucescu ayrılabilir." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)