E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLondra Borsası, TÜRKONFED ile anlaşma imzaladı---

Londra Borsası, TÜRKONFED ile anlaşma imzaladı

Londra Borsası, TÜRKONFED ile anlaşma imzaladı
14 Nisan 2016 - 13:30 borsagundem.com

Londra Borsası yenilikçi küçük ve ortak ölçekli firmaların büyümelerine destek vermek amacıyla başlattığı ELITE programı kapsamında Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu TÜRKONFED ile bir anlaşma imzaladı.

Anlaşma ile birlikte ELITE programına dahil olan Türkiye'den ilk dört firma, bugün Londra Borsası'nda diğer uluslararası şirketlerle birlikte borsanın açılışına katıldı.
Güvenlik, bilişim, online satış ve otomobil parçaları üreticiliği alanlarında faaliyet gösteren, Türkiye'den Natek, Surteks, Vector ve Webdenal firmaları, Londra Borsası'nın düzenlediği ELITE programına katılan ilk dört Türk firması oldu.
Avrupa'dan 23 ülkeden 350 şirketin katıldığı program, yenilikçi, vizyon sahibi küçük ve ortak ölçekli firma ve yatırımcılara uluslararası platformda fon alma seçenekleri, şirket profilinin
artırılması, ilişkilerini geliştirmesi, potansiyel yatırımcılara tanıştırılması, yönetim ve girişimcilik desteği sağlıyor.
Londra Borsası Ana Piyasalar, Avrupa Kıtası Sorumlusu, Luca Peyrano, TÜRKONFED ile imzaladıkları yeni anlaşmadan duyduğu memnuniyeti ifade ederek ELITE programının amaçlarından söz etti.
Peyrano, ELITE'in bugüne kadar Avrupa'da yapılmış en başarılı iş destek programı olduğunu kaydederek programın, yerel çabalarla uluslararası desteğin birleşmesiyle birlikte Türk şirketleri için de çok faydalı olacağına inandığını kaydetti.
Türkiye ile ilişkilerinin çok iyi bir şekilde devam ettiğini kaydeden Peyrano, geçtiğimiz eylül ayında Borsa İstanbul ile bir anlaşma imzaladıklarını ve Türkiye ile artarak süren ilişkilerin devamını temenni ettiklerini dile getirdi.
ELİTE kapsamında Türkiye'den katılan ilk dört firmadan biri olan bilişim sektöründe faaliyet gösteren Vector'un İcra Kurulu Başkanı Halit Erol Şengünler ise şunları söyledi:
''Vector olarak son üç yıldır EMEA bölgesinde en hızlı büyüyün 500 teknoloji şirketi sıralamasında yer alıyoruz. Bu başarımız sayesinde Londra Borsası tarafından fark edildik ve Londra'daki ELITE programına davet edildik. Yüzde yüz Türk sermayeli bir şirketin böyle küresel bir ortamda da var olabileceğini kanıtlamak için bu daveti kabul ettik.
Diğer bir motivasyonumuz da bu programda yer alan ve bizimle benzer problemleri yaşayan şirketleri tanımak. Sadece Türkiye'de de değil EMEA bölgesindeki şirketlerin yaşadıkları sıkıntıları yerinde görüp, bu sıkıntılardan ne gibi çözümler ürettiklerini şirketimize ve ülkemize adapte etmeyi amaçlıyoruz''
Finansal açıdan da bu programla şirketlerine bir fon girişi sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Şengünler, bu fon girişi ile birlikte Vector'u Türkiye'de yerel olarak faaliyet gösteren bir  şirketten teknoloji ihraç eden bir şirket haline dönüştürmeyi amaçladıklarını ifade etti.
ELITE'in TÜRKONFED ile imzaladığı anlaşma Türkiye'deki yenilikçi, vizyon sahibi, yaratıcı küçük ve orta ölçekli firmalara büyüme ve gelişmenin yanısıra küresel ve dış uzmanlardan da faydalanma imkanı yaratacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)