E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporLiderlik maçında Galatasaray'ın konuğu İstanbulspor!---

Liderlik maçında Galatasaray'ın konuğu İstanbulspor!

Liderlik maçında Galatasaray'ın konuğu İstanbulspor!
25 Aralık 2022 - 17:14 borsagundem.com

Fenerbahçe'nin puan kaybı sonrası liderlik şansını ele geçiren Galatasaray, Dünya Kupası arasının bittiği ilk haftada İstanbulspor'u ağırlayacak. Nef Stadyumu'ndaki saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi Abdulkadir Bitigen yönetecek

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasının kapanış maçında Galatasaray'ın konuğu İstanbulspor olacak. Kritik maç bu akşam saat 19.00'da başlayacak.

Dünya Kupası arasına Medipol Başakşehir deplasmanında aldığı 7 gollü galibiyetle oldukça moralli giriş yapan Galatasaray, liglere verilen arada beş hazırlık maçı gerçekleştirdi.

Bu mücadelelerde Rayo Vallecano, Villarreal ve Lazio'ya boyun eğen sarı kırmızılılar, Adana Demirspor'la berabere kalırken son hazırlık maçında Toulouse'u mağlup etmeyi başardı... Okan Buruk'un öğrencileri hafta arasında ise Ankara Keçiörengücü'nü mağlup ederek adını Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turuna yazdırmıştı.

Dünya Kupası arasına 8 puanla 18. sırada giren İstanbulspor ise son 6 maçını kaybetti. Boğalar, Fatih Tekke yönetimindeki ilk puan ya da puanlarını güçlü rakibine karşı arayacak. Özellikle hücumda üretkenlik açısından sıkıntı çeken sarı - siyahlılar, istatistiklere de bakıldığında ligin rakip kaleyi en az tehdit eken ekibi konumunda.

Galatasaray ile İstanbulspor bu mücadeleyle birlikte 45. kez birbirlerine rakip olacak... Geride kalan maçlarda ocak 1970'ten beri oynadığı 12 maçın hiçbirinde rakibine boyun eğmeyen sarı kırmızılıların galibiyet sayılarında üstünlüğü bulunuyor. İki takımın Süper Lig'deki son randevuları 2004-2005 sezonunda gerçekleşmiş ve Galatasaray bu maçlardan 4-1 ve 3-0'lık skorlarla üstün ayrılmıştı.

Galatasaray'da kaptan Fernando Muslera sarı kart cezası sebebiyle karşılaşmada forma giyemeyecek. Öte yandan sakatlığı bulunan Arjantinli yıldız Mauro Icardi ile Mathias Ross'un da maç kadrosunda olması beklenmiyor. Galatasaray'da ayrıca Sacha Boey, Sergio Oliveira, Lucas Torreira ve Kerem Aktürkoğlu sarı kart sınırında bulunuyor. Bu isimler, İstanbulspor mücadelesinde kart görmeleri halinde 16. hafta oynanacak Demir Grup Sivasspor maçında cezalı duruma düşecek. Zorlu 90 dakika öncesi konuk ekipte ise cezalı futbolcu bulunmuyor.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadı'nda oynanacak Galatasaray- İstanbulspor mücadelesinde Abdulkadir Bitigen düdük çalacak.

ÖNE ÇIKAN İSTATİSTİKLER

Galatasaray'ın Süper Lig'de 20+ kez ağırladığı takımlar arasında İstanbulspor'dan (%5; 1/22 daha düşük bir mağlubiyet oranına sahip olduğu tek rakibi Konyaspor (%0; 0/22). Sarı-kırmızılılar, Ocak 1970'ten (2-3) bu yana rakibini konuk ettiği 12 maçın hiçbirini kaybetmedi (8G 4B).

Galatasaray ile oynadığı son 11 Süper Lig maçında da gol yiyen İstanbulspor (toplam 27 gol), rakibi karşısında en son Ocak 2000'de (0-0) kalesini gole kapatabildi. İstanbul ekibi, ligde aynı rakibi karşısında daha uzun bir seriye sadece Fenerbahçe karşısında izin verdi (Aralık 1995-Şubat 2001 arasında 12 maç).

Süper Lig deplasmanlarındaki son üç maçını 2+ gol yiyerek kaybeden İstanbulspor, bu şekilde daha uzun bir seriyi en son Mart-Mayıs 1999 arasındaki beş karşılaşmalık dönemde yaşadı.

Süper Lig'deki son üç maçını kazanan Galatasaray, 2020/21'in son altı karşılaşmasından bu yana ilk kez tek sezonda 4+ galibiyetlik bir seri yakalamayı hedefliyor. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyet serisi esnasında 11 gol atarken kalesinde sadece bir gol gördü.

Son altı Süper Lig maçını kaybeden İstanbulspor, kulüp tarihinin en uzun mağlubiyet serisini tekrarlama tehlikesiyle karşı karşıya (Aralık 1965-Şubat 1966 arasında 7 maç). Bu seri esnasında kalesinde 15 gol (ortalama 2.5) gören sarı-siyahlılar, toplam altı gol kaydedebildi.

İstanbul takımlarına rakip olduğu son beş Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, en üst lig tarihinde bu şekilde üst üste altı galibiyet aldığı bir süreç yaşamadı.

Bu sezon Süper Lig'de maç başına en fazla toplam (19) ve isabetli şut çeken (7), rakip ceza sahasında topla buluşan (32) ve kalesinde en az gol beklentisi gören (0.8 xGA) takım Galatasaray. Öte yandan İstanbulspor ise ortalama toplam (9) ve isabetli şut (3) kategorilerinde ligin son sırasında yer alıyor.

Süper Lig'de oynadığı son dört maçta yedi gole katkıda bulunan Galatasaray santrforu Mauro Icardi (4 gol & 3 asist), bu dönemde ligde en fazla golde payı bulunan oyuncu konumunda.

İstanbulspor'un Süper Lig'de attığı son dört golde payı bulunan Jetmir Topalli (3 gol & 1 asist), Dia Sabi'A'nın (3 gol & 2 asist) ardından bu sezon ligde takımı adına beş gollük seri yakalayan ikinci isim olmayı hedefliyor.

Fatih Tekke, İstanbulspor'un başında çıktığı üç Süper Lig maçını da kaybederken; lig tarihinde hiçbir teknik direktör sarı-siyahlı ekiple görev yaptığı ilk dört karşılaşmadan mağlup ayrılmadı.

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray: Okan | Boey, Nelsson, Abdülkerim, Kazımcan | Oliveira, Torreira | Rashica, Mertens, Kerem | Gomis.

İstanbulspor: Jensen | Duhaney, Ologo, Okan, Duhan | Rroca, Muhammet, Melih | Topalli, Ethemi, İbrahim (BeinSports)

Fenerbahçe'den Galatasaray'a transfer çalımı: İşte bonservis bedeli...

Cengiz Ünder Süper Lig'e geliyor! Galatasaray'a büyük çalım

Kayserispor, silinen 3 puan için 'Tahkim'e gidiyor

Abdullah Avcı: Fenerbahçe'nin güçsüz taraflarını biliyorduk

Derbi sonrası Jesus'tan Crespo itirafı

Beşiktaş, Gaziantep FK deplasmanına çıkacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)