E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLibya'da Hafter güçlerine darbe üstüne darbe---

Libya'da Hafter güçlerine darbe üstüne darbe

Libya'da Hafter güçlerine darbe üstüne darbe
01 Mayıs 2020 - 13:45 borsagundem.com

Libya hükümetine bağlı hava kuvvetleri, Hafter milislerine ikmal yapan bir yakıt tankeri ile ağır silahların monte edildiği iki askeri aracı vurdu

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı birlikler, darbeci Hafter güçlerine ağır darbeler indirmeye devam ediyor. Hafter milislerine ikmal yapan bir yakıt tankeri ile ağır silahların monte edildiği iki askeri aracı vurdu.

Sebha kenti desteğini Hafter'den çekmişti

Libya'nın Sebha kenti sakinleri ortak bir açıklama yaparak, darbeci Hafter'den desteklerini çektiklerini ve UMH meşrü hükümetine destek vereceklerini duyurmuştu.

Açıklamada, "Libya halkının ısrarla reddetmesine rağmen ülkeye bir Mısır tecrübesi yaşatılmaya çalışıyor" ifadelerini kullanan Sebhalılar, UMH'nin BM tarafından da tanındığına dikkat çektiler. Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada da Libya'daki ölümlerden Hafter'in sorumlu olduğunun altı çizildi.
 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandas03 Mayıs 2020 16:55

    Turkiye nin yardimlari meyve vermeye basladi insallah hafter biter

  • Vatandaş02 Mayıs 2020 12:37

    Hafteri savunan CHP'li ler çıktı,meydana,ne demişlerdi, Türkiye İran'la savaş yapsa İran'ın safında yer alırız diyen CHP'li ler güya Atatürk'ün partisi, Mustafa Kemal Libya'da savaştı,bunlar libyayi, bilmiyor, bunlar memleketi yonetse ne olur,biliyormusunuz, Türkiye diye bir devlet kalmaz, Allah akıl fikir versin bunlara, Türkiye'nin Libya ile doğu Akdeniz anlaşmasını dahi bilmez bunlar,bunlar bol bol magazin haberi okur

  • Rizeli01 Mayıs 2020 18:05

    Neden Hükümeti veya Hafteri destekleme ihtiyacı hissediyorsunuz? Suriye'de o hatayı yaptık yetmedi mi? Bize ne Libya'nın iç işlerinden? Eğer barışa katkı sunamıyorsak savaşa da mühimmat taşımamalıyız.

  • Kutad02 Mayıs 2020 04:18

    Trabzon Rize ile ilgili fıkralara ve devlet yönetim şekline bakılırsa yorumsuz

  • Fhr02 Mayıs 2020 00:08

    Doğu Akdeniz'de libya ile yapılan anlaşmadan haberin yoksa ve daha meseleyi de anlamadın ise sen Rizeli değilsin demektir

  • ZEYREK ZEMHERİ01 Mayıs 2020 17:56

    bizim İHA ve SİHA lar vurmuştur.kafirlerle işbirliği yapanlara aman vermeyeceksin.

  • Kopma02 Mayıs 2020 04:19

    Hafter tarafı Libya'da seçim kazanarak gelen taraftı.

  • WERS01 Mayıs 2020 14:12

    hafteri tanımıyoruz da demiyorlar