E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Lastik işçilerine toplu sözleşme müjdesi---

​Lastik işçilerine toplu sözleşme müjdesi

​Lastik işçilerine toplu sözleşme müjdesi
03 Mart 2014 - 21:59 borsagundem.com

Lastik-İş Sendikası Genel Başkan Karacan: "Çalışanların hak ve menfaatleri doğrultusunda, memnun olacakları bir sözleşme imzaladık"

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, Brisa Pirelli, İzmit ve Sakarya Goodyear fabrikalarındaki 4 bin işçiyi kapsayan görüşmelerde çalışanların hak ve menfaatleri doğrultusunda, memnun olacakları toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını söyledi.

İzmit'teki Goodyear fabrikasında işçilere hitap eden Karacan, 2014-2015 yıllarında ücretlere ilk 6 ay yüzde 3,27, diğer 6 aylık dilimlerde ise enflasyon oranında zam yapılmasının kararlaştırıldığını anlattı.

"Çalışanlarımızın enflasyon miktarı, bin veya 2 bin lira alan işçiyle aynı değildir" diyen Karacan, lastik sektöründeki bir işçinin maliyetinin 8 bin lira olduğunu, enflasyon hesaplandığında 560 liralık artış yapılacağını, bunun da bin lira alan işçininin maaşının yüzde 60'ına tekabül ettiğini kaydetti.

Sözleşmede ölüm tazminatını 50 bin liraya çıkardıklarını dile getiren Karacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Lastik sektöründe bir fabrikanın verdiği promosyonu diğer fabrikalar vermiyordu. 2015'in ocak ayından geçerli olmak üzere, bütün lastik sektöründe çalışanlar her yıl bu promosyondan yararlanacak. Her çalışana bin 500 lira işveren tarafından hibe verilecek. 3 bin 500 lira da 20 ayda geri ödemek kaydıyla, toplamda 5 bin lira verilecek. İkramiye ve avanslarla bu rakam 10 bin lirayı bulacak. Sözleşmeden doğan haklarla toplamda 40 milyon lira zam yapılacak. Bu verilecek paralar, başta esnaf olmak üzere, herkese katkı sağlayacak.

Piyasaları canlandıracak, ekonomiyi olumlu etkileyecek."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)