E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore'den flaş açıklama: Savaş bitmedi!---

Kuzey Kore'den flaş açıklama: Savaş bitmedi!

Kuzey Kore'den flaş açıklama: Savaş bitmedi!
24 Eylül 2021 - 11:34 borsagundem.com

ABD Başkanı Biden'ın BM konuşmasına Kuzey Kore'den yanıt geldi. 'Kore'deki savaş bitmedi' sözleri ile ultimatom veren Kuzey Kore savaşın hangi koşulda sona ereceğini de açıkladı.

Dünyanın gözü kulağı Kore'den gelecek gelişmelerde. Zira bölgedeki gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Kuzey Kore ülkenin doğusunda iki balistik füze denemesi gerçekleştirmiş, Güney Kore'nin yanıtı ise denizaltından fırlatılan balistik bir füzeyi denemesi olmuştu.

ABD Başkanı Biden'ın BM'deki 'Kuzey Kore'nin nükleer silahsızlandırılmasından yanayız' açıklaması sonrasu Kuzey Kore'den yanıt geldi.

Hürriyet'teki habere göre; Kuzey Kore, Kore Savaşı'nın bitmediğini ve ABD'nin Pyongyang'a yönelik 'düşmanca' politikasını sürdürdüğü sürece devam edeceğini söyledi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Ri Thae Song, Kuzey Kore devlet medyası KCNA'ya yaptığı açıklamada, 'Kuzey Kore çevresindeki siyasi koşullar değişmediği ve savaşın sona erdiği yüzlerce kez ilan edilmesine rağmen ABD'nin düşmanca politikası değişmediği sürece hiçbir şey değişmeyecek' dedi.

Kuzey Koreli bakan açıklamalısında şu ifadelere yer verdi;

'ABD'nin çifte standartlarını ve düşmanca politikasını geri çekmesi, Kore yarımadasının durumunu istikrara kavuşturmak ve üzerinde barışı sağlamak için en büyük önceliktir.'

1950 ile 1953 arasında süren Kore savaşı, bir barış anlaşması yerine ateşkesle sona erdiği için teknik olarak bitmedi. Bu nedenle iki ülke resmi olarak hala savaştalar.

Geçen hafta Kuzey Kore'nin füze denemesi ile başlayan gerilim sonrası iki ülkenin alarm konumunda olduğu da gelen iddialar arasında.

Kuzey Kore sınıflandırılamayan bir füze ateşledi!

 

Kuzey Kore'den Biden döneminde ilk füze denemesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)