E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore sınıflandırılamayan bir füze ateşledi!---

Kuzey Kore sınıflandırılamayan bir füze ateşledi!

Kuzey Kore sınıflandırılamayan bir füze ateşledi!
15 Eylül 2021 - 09:17 borsagundem.com

AFP'de yer alan son dakika gelişmesine göre, Kuzey Kore bir füze denemesi daha gerçekleştirdi. AFP'ye konuşan Güney Kore kaynakları füzenin henüz sınıflandırılamadığının altını çizdi.

Kuzey Kore bir kez daha füze denemeleri ile dünya gündeminde.

Güney ordusuna göre, Kuzey Kore, Pyongyang'ın yeni uzun menzilli seyir füzelerini başarıyla test ettiğini söylemesinden günler sonra, geçtiğimiz saatlerde tanımlanamayan bir füze ateşledi.

Güney Kore kaynakları AFP'ye yaptığı açıklamada, nükleer silahlı Kuzey'in "Doğu Denizi'ne tanımlanamayan bir füze ateşlediğini" söyledi.

Füzenin tipi, menzili ve birden fazla başlığa ev sahipliği yapıp yapmadığı gibi detaylar füze henüz sınıflandırılamadığı için netlik kazanmış değil.

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin denediği tahmin edilen "balistik füzenin" Japonya'nın yetki alanlarına düşmediğini açıkladı.

Kyodo ajansına göre, Japonya Sahil Güvenliği, füzenin, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin (MEB) dışına düşmüş olabileceğini aktardı.

Füze denemesinin, ABD ve Güney Koreli diplomatların dün Tokyo'da gerçekleştirdiği "Kuzey Kore" konulu zirve sonrası yapılması dikkati çekti.

Başta Güney Kore olmak üzere bölgedeki ülkelerin, Kuzey Kore'nin bu hamlesi sonrası alarma geçtiği de gelen bilgiler arasında

Kuzey Kore son füze denemesini birkaç gün önce gerçekleştirmişti.

Kuzey Kore devlet medyasında yer alan habere göre, füze denemesi Cumartesi ve Pazar günleri yapılmış ve iki denemede de füzeler, 1500 kilometreden fazla mesafe kat etmişti.

Ancak bu füze denemeleriyle ilgili paylaşılan detaylara ilişkin henüz bağımsız uluslararası kanallardan doğrulama gelmedi

Kuzey Kore'den uzun menzilli füze denemesi

 

Kuzey Kore tüm organizasyonlardan çekildi

 

Kuzey Kore jean pantolon ve aslan saçını yasakladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ15 Eylül 2021 15:23

    bunların hepsi bir oyun 5-10 senedir aynı hikaye bir şey olmaz korkmayın.k.kore ve abd anlaşıp ülkeleri korkutmakta bunlar birer oyun sizlerde inandınız mı.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ15 Eylül 2021 10:35

    bizce mahsuru yoktur.keşke daha da güçlülerini üretip su abd ve ingiltere ile fransayı yok etseler.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ15 Eylül 2021 15:22

    Muck benim yorumum seni neden rahatsız etti ve nerene battıki böyle sitem etmissin. sen abd ve ab hayranısın anlaşılan.

  • muck15 Eylül 2021 11:53

    bir olupda sana dadanmasınlarda. Kıme ne atacakları belli olmaz. avrupaya arken nukleı tepende batlatırlarsa gorursun. hava sahanı savunamıyorsun daha

  • Mucise Reis ;)15 Eylül 2021 09:57

    Sadece kıtalr arası füzem var. duya benı kıskanıyor, ekonomım super eğitimim super ınsanlar mutlulukdan şahlanıyor :d aynımantık bizdede var biraz..  )) ihalar sıhalar uçsun dunya kıskansın milel telektırk faturası odeyemıyor 2 milyon hane devlet douyor.. garip