E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore lideri, ilk defa kızıyla görüntülendi---

Kuzey Kore lideri, ilk defa kızıyla görüntülendi

Kuzey Kore lideri, ilk defa kızıyla görüntülendi
19 Kasım 2022 - 08:38 borsagundem.com

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, dünkü kıtalararası füze denemesinde ilk defa kızı ile görüntülendi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, dünkü kıtalararası güdümlü füze denemesini yerinde takip ederken elinden tuttuğu 12-13 yaşlarındaki beyaz montlu kız çocuğu ile ilk defa kameraların karşısına çıktı.

Kuzey Kore haber ajansı KCNA, denemeye ilişkin yayımladığı haberde, Kim ile adı açıklanmayan çocuğun, başkent Pyongyang’daki havaalanında kurulan füze platformu çevresinde görüldüğü fotoğraflara yer verdi. “Hwasong-17” füzesinin fırlatışını gösteren fotoğraflarda Kim’in, elinden tuttuğu 12-13 yaşlarındaki beyaz montlu bir kız çocuğu ile tekerlekli füze platformunun önünde yürüdüğü, piste taşınırken izlediği, dikey konuma getirildikten sonra pistte dolaştığı görülüyor.

Kim’i, fırlatışı gözetleme kulesinden izlerken gösteren diğer bir fotoğrafta da beyaz montlu çocuk Kim’in yanında yer alıyor.

KCNA’nın haberinde adı belirtilmeyen çocuk, ilk kez kameraların karşısına çıktı. ABD’li basketbolcu Dennis Rodman, 2013 yılında ülkeye yaptığı ziyaretin ardından İngiliz Guardian gazetesiyle yaptığı söyleşi de Kim ile eşi Ri Sol Ju’nun “Ju Ae” adında bir bebeği olduğu bilgisini paylaşmıştı. Rodman, “Bebekleri Ju Ae’yi kucağıma aldım, Bayan Ri ile de konuştum.” ifadesini kullanmıştı.

Kuzey Kore devlet medyası, Kim ile Ri’nin evliliğini Temmuz 2012’de kamuoyuna duyurmuştu. Güney Kore istihbaratı, evlilik töreninin aslında üç yıl önce yapıldığını ancak açıklanmadığını ülke makamlarıyla paylaşmıştı. Kim’in eşi Ri, 2018 yılından sonra devlet medyasında “saygıdeğer first lady” unvanı ile anılmaya başlanmıştı. Ri’nin 2012’de hamile olduğu iddia edilmişti.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, dün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin doğu yönüne yerel saatle 10.18’de kıtalararası balistik füze fırlattığını duyurmuştu.


Kuzey Kore liderine eşi de eşlik etti

Kim Jong Un'un eşi Ri Sol Ju'nun gizemli yaşantısı

Uzun zamandır ortalıkta yoktu! Kim'in yanında ortaya çıktı

Kuzey Kore balistik füze fırlattı

Kuzey Kore'ye karşı üçlü işbirliği mesajı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Kasım 2022 12:11

    var olan düenleri sistemleri ancak darbeler ile dğeişeiblir. halk ne olursa olsun yaşamaya mecbur. ABD bir fırsatı olunca iç kargaça vedarbeler ile orayı yok edecek. şuan iranda denediği gibi. ama halk yöneticilerini istediği kişiyi atayabilirse, o zaman problemsizce bağımsız yönetim olabilir... burada yasama yargı yürütme devreye giriyor. halk isteidğini seçmeyi başarsada adalet ve adil sistem olmalı eğitimden, atamaya, mahkema kararından, zengin fakir uzlaşmalarında devlet sistemlerinin işlemesi... zaten o zaman gelişim oluyor, büyüme olur, gsmh artıp ulke saygın duruma gelıyor. yanı k.kore zurnanın zırt deliğinde. Allah yardımcıları olsun orda yaşayanların...