E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKuyaş yeni bir gayrimenkul şirketi kuruyor---

Kuyaş yeni bir gayrimenkul şirketi kuruyor

Kuyaş yeni bir gayrimenkul şirketi kuruyor
29 Ağustos 2023 - 10:32 borsagundem.com

Yurtdışında kuyumcukent kurma kararı alan ve maden sektöründe büyümeyi hedefleyen Kuyaş Yatırım, yeni bir şirket kuruyor

BORSAGUNDEM.COM

Gayrimenkulde birçok projeyi hayata geçiren Kuyaş Yatırım (#KUYAS), maden ve tarım sektöründe önemli yatırımlara hazırlanıyor. Mersin Silifke’de 400 milyon metrekare alanda 20 adet boksit arama ruhsatı alan şirket, yurtiçi ve yurtdışında stratejik yatırımlara odaklandı.

Yeni bir şirket kurma kararı alan Kuyaş, konuyla ilgili olarak KAP’a şu açıklamayı yaptı:

“Şirket varlık ve yükümlülüklerinin bir bölümünün, şirketimizin %100 iştirak edeceği yeni kurulacak bir şirkete, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 134. ve devamındaki ilgili maddelerde yer alan düzenlemeler, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19-20. maddeleri ve 1 Seri Numaralı KVK genel tebliği, Ticaret Sicil Yönetmeliği ile şirketimizin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'na tabi şirket olması nedeniyle SPK'nun 23. Maddesi ve ilgili sair hükümleri ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun "II-23.2 Birleşme ve Bölünme Tebliği" ve ilgili diğer mevzuat hükümleri dahilinde bölünme yoluyla devredilmesi, şirketimizin yeni kurulacak şirketin %100'üne iştirak edecek olması ve tek ortağı olması nedeniyle bölünme işleminin SPK'nın II-23.2 sayılı tebliğin bölünme işlemleri başlıklı 14. ve kolaylaştırılmış usülde bölünme başlıklı 17. maddeleri uyarınca iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde yapılmasına; kısmi bölünme işleminin şirketimizin 30.06.2023 tarihli olarak hazırlanmış finansal tablolar esas alınarak gerçekleştirilmesi hususunda oy birliğiyle karar verilmiştir.

Kısmi bölünme ile Kuyaş'ın Yenibosna Mahallesi 1541 Ada 1 Parsel Bahçelievler / İstanbul adresindeki Borsakule binasında bulunan gayrimenkullerinin bir kısmı yeni kurulacak olan Kuyaş Gayrimenkul A.Ş. isimli şirkete devredilecektir. Yeni kurulacak şirketin paylarının tamamı KUYAŞ'a ait olacaktır. Yeni kurulacak şirketin KUYAŞ'dan bölünmesinin ana amacı KUYAŞ'ın holdingleşme yoluyla büyümesi ve gayrimenkul portföyünün bir kısmının Kuyaş Gayrimenkul A.Ş.'ye devredilmesi suretiyle bu şirketin önümüzdeki dönemde bir Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştürülmesinin planlanmasıdır. Gayrimenkul portföyünün işletilmesi işlerinin gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşme ana amacıyla kurulacak Kuyaş Gayrimenkul A.Ş'ye devri ile birlikte KUYAŞ firması faaliyet alanlarını genişleterek büyüme odaklı projelere konsantre olmayı hedeflemektedir.”

KUYAŞ maden sektörüne giriyor

 

KUYAŞ, ABD’de Kuyumcukent kuracak

 

TAV Havalimanları ve Kuyaş Yatırım sorusu

 

Borsa İstanbul ve KUYAŞ'tan 'kıymetli' imza

 

KUYAŞ yatırımcısına ayrılma hakkı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 50,95
En Yüksek: 50,80
En Düşük: 49,66
Değişim 1,94 %
FK: 14,61
PD / DD: 7,20
İşlem Hacmi 57.711.572
Toplam Adet: 1.151.344
Ağırlıklı Ort.: 50,10
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AZİMET GERÇEKKALE29 Ağustos 2023 11:09

    Gayet Doğal.Para nerede ise o sektöre yönleneceksin.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM29 Ağustos 2023 10:55

    Borsada tatlı para var çalışsan böyle paralar kazanamazsın asla neden kurmasınlar ki .Biraz parlatırlar borsaya kota eder güzel para kazanırlar.Son yıllar da borsa kota olan tüm şirketler değerlerini 10-100 kat artırdılar.