E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlarda gevşeme sürüyor---

Kurlarda gevşeme sürüyor

Kurlarda gevşeme sürüyor
26 Ekim 2021 - 10:55 borsagundem.com

Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 9,54 seviyelerinde işlem gördü.

BORSAGUNDEM.COM

Dün 9,8500 ile zirvesini görmesinin ardından düşüşe geçerek 9,5450 seviyelerine kadar gerileyen dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 9,5885 seviyesinden tamamladı.

Dolar/TL, bugüne de düşüşle başlamasının ardından saat 10.54 itibarıyla yüzde 1,23 azalışla 9,4667 seviyesinde bulundu. Önceki kapanış seviyesine göre euro/TL yüzde 1,32 değer kaybıyla 10,9898‘den, sterlin/TL de yüzde1,28 düşüşle 13,0424'ten satıldı.

Dolar endeksi 93,9 ile önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde bulunurken, euro/dolar paritesi yüzde 0,1'lik düşüşle 1,1605'ten işlem gördü.

İnfo Yatırım teknik analizinde, “TL kanadında son günlerdeki yoğun gündem yakından takip ediliyor. Eylül ayında 100 baz puan, Ekim toplantısında ise 200 baz puan faiz indirimleri sonrasında USDTRY paritesinde yukarı yönlü hareketlenmeler hız kazanmıştı. Diğer yandan Ekim toplantısı öncesinde TCMB kanadında üç ismin görevden alınması izlenmiş ve TL kanadındaki baskıları artırmıştı. Son olarak piyasalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 büyükelçiye yönelik açıklamalarını takip etti. ABD Dışişleri kanadında; Biden yönetiminin ortak öncelikler üzerinde Türkiye ile işbirliği yapma arayışında olduğunu, bir NATO müttefiki olarak herhangi bir anlaşmazlığın çözümü için diyalog yolunun kullanılmaya devam edileceği açıklaması geldi ve Viyana sözleşmesinin 41. Maddesine olan bağlılık ifade edildi. Buna karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan; Bu süreçten itibaren büyükelçilerin artık beyanlarında daha dikkatli olacaklarını inandığını belirtti. Bu ılımlı açıklamalar ile birlikte TL üzerindeki baskılar bir miktar azaldı ve USDTRY paritesinde gevşemeler gerçekleşti. Haftanın ikinci işlem gününde USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 9,66626 – 9,73360 – 9.85 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 9,53516 – 9,42172 – 9,30122 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir” deniliyor.

Anadolu Yatırım forex teknik analizinde de, “Dolar/TL kurunda dünkü işlemlerde 9,85 test edildikten sonra, kısa vadeli satış baskısının etkisine girildi. Teknik olarak sene başından gelen yükselen kanal bandının üst çizgisi 9,85'te test edildi. Kurda geri çekilmelerde 9,55 ilk destek noktasıdır. Hareketin devamında ise 5 günlük AO 9,50'de bulunuyor. Teknik göstergelerde RSI 81 puan üzerinde aşırı alım bölgesinde bulunuyor. Hafta sonu yurtiçinde yaşanan siyasi gelişmeler sebebiyle düne yükselişle başlayan kur, gün içinde gelen açıklamalar sonrası geri çekilmişti. Bu hafta perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası Enflasyon Raporu kurdaki fiyatlamalarda önemle takip edilecek Bugün ABD tarafında açıklanacak CB Tüketici Güveni endeksinin 110 puana yükselmesi bekleniyor” diye belirtiliyor.

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan strateji bülteninde ise, “Dolar/TL kurunda dalgalanma sürüyor. Hareketin devamı halinde 9.85 ve 10.00 majör direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Aşağıda ise 9.55-9.50 ve 9.43 ilk destek seviyeleri olarak takip edilmelidir. Yukarı trendin kırılması için 9.43 seviyesinin altına gelinmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu hafta içeride piyasalar TCMB enflasyon raporu ve PPK toplantı özetini takip edecek. Dışarıda ise ABD’de açıklanacak olan GSYH ve kişisel gelirler/harcamalar fiyatlamalara etki edebilir” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)