E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar güne nasıl başladı---

Kurlar güne nasıl başladı

Kurlar güne nasıl başladı
12 Mayıs 2022 - 09:33 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 15,3390 liradan, euro 16,1090 liradan güne başladı. Gün içinde İngiltere ve ABD verileri takip edilecek


Serbest piyasada 15,3370 liradan alınan dolar 15,3390 liradan satılıyor. 16,1070 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 16,1090 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise dün önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,4 artışla 15,3147'den kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 15,3320'den işlem görüyor.

Dün doların satış fiyatı 15,3160 lira, euronun satış fiyatı ise 16,1700 lira olmuştu.

İngiltere ve ABD verileri takip edilecek

Yurt içinde öne çıkan bir verinin olmadığı yeni günde, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin sektör yetkilileri ile görüşmeleri, İngiltere'den gelecek sanayi üretimi ve GSYH verileri ile ABD'den gelecek üretici enflasyonu izlenecek.

Öne Çıkan Başlıklar

St Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in ısrarcı şekilde yüksek enflasyonu kontrol altına almak, aşağı getirmek için faiz artırımlarına devam etmesi gerektiğini, ancak şu an için 75 baz puanlık bir artırım beklemediğini söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, enflasyon yüksek kalmaya devam ettikçe Fed'in faiz oranlarını artırmayı sürdüreceğini söyledi.

Brezilya'nın ve Güney Amerika'nın en büyük finansal teknoloji bankası Nubank, 53 milyon müşterisinin Bitcoin ve Ethereum'a erişimlerine imkan verdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İsveç’e yaptığı ziyaret sırasında İsveç ile İngiltere arasında ortak güvenlik anlaşmasına imza attı. Anlaşma ile İngiltere İsveç’in saldırıya uğraması durumunda askeri yardım yapabilecek.

Çekya Senatosu, Rus ordusunun Ukrayna’da işlediği suçları soykırım olarak nitelendiren kararı onayladı.

ABD Hazine Bakanlığı, federal hükümetin Nisan ayında bütçe fazlası verdiğini bildirdi.

Robert Kaplan'ın geçtiğimiz sonbaharda istifa etmesinden bu yana boş bulunan Dalla Fed Başkanlığı görevine hali hazırda New York Fed'in para piyasası operasyonlarından sorumlu ismi olan Lorie Logan seçildi.

Yurt İçi Gündem

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), doğum istatistikleri, gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçları ve istatistiklerle aile raporlarını yayımlayacak (10.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete" programı kapsamında önde gelen sektörlerin temsilcileri ile bir araya gelecek.

Yurt Dışı Gündem

Avrupa piyasaları İngiltere'den gelecek önemli verilerle güne başlayacak; ticaret, sanayi üretimi, inşaat üretimi, hizmet üretimi, aylık ve dönemsel GSYH, işletme yatırımları aynı saatte ekranlara düşecek (09.00).

İsviçre'de Nisan ayına ilişkin üretici enflasyonu yayımlanacak (09.30).

Uluslararası Petrol Ajansı(IEA) ve OPEC aylık raporlarını yayımlayacaklar.

Amerika'dan ekranlara düşecek ilk veri Meksika sanayi üretimi Mart ayı rakamları olacak. Sanayi üretimi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,0 azalırken, yıllık yüzde 2,5 artış göstermişti (14.00).

ABD'de bir gün önce açıklanan tüketici enflasyonunun ardından bu kez üretici enflasyonu açıklanacak. Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,4, geçen yıl aynı aya öre yüzde 11,2 artan üretici fiyatlarının Nisan ayı rakamları yayımlanacak (15.30).

ABD'de her hafta olduğu gibi işsizlik başvuruları ve doğalgaz stokları da takvimde yer alıyor (15.30, 17.30).

Bir gün önce 10 yıllık ihraca çıkan ABD Hazinesi, bu kez 30 yıllık tahvil ihalesiyle borçlanacak. Bir önceki 30 yıllık tahvilin ortalama faizi yüzde 2,815 seviyesinde oluşmuştu (20.00).

Meksika Merkez Bankası(Banxico) faiz kararını açıklayacak. Banxico önceki 6 toplantısının ilk üçünde 25 baz puan, ikinci üçünde 50 baz puan faiz artışına gitmişti (22.00).

Arjantin'de Nisan ayına ilişkin enflasyon rakamları gelecek. Mart ayında tüketici fiyatları yüzde 55,1 seviyesine ulaşmıştı (22.00).

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Alaska'da düzenlenen etkinlikte konuşma yapacak (23.00).

Enflasyon verisi sonrası piyasalarda satış baskısı sürüyor

 

Kripto paralarda kayıplar artıyor

 

Petrol fiyatlarında yükseliş yerini düşüşe bıraktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)