E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel risk iştahı gücünü koruyor---

Küresel risk iştahı gücünü koruyor

Küresel risk iştahı gücünü koruyor
09 Ağustos 2021 - 09:28 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Piyasaların yakından takip ettiği ABD tarım dışı istihdam verisi beklentilerin üzerinde güçlü bir görünüm ortaya koydu. Veri sonrasında doların küresel çapta değer kazandığı görülürken, güçlü gelen istihdam verisi sonrasında Fed’in ve üyelerin piyasalarla kuracağı iletişim önemli olacak. Geçen hafta genelinde küresel risk iştahı gücünü korurken, salgın kaynaklı gelişmeler, ekonomik veri akışları ve merkez bankalarının söylemleri fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam edecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

17:00 ABD – İş İmkanları ve Personel Değişimi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Ekonomik toparlanma ve güçlü gelen finansalların desteklediği küresel hisse piyasalarında son dönemde etkili olan toparlanma çabası geçen hafta genelinde de devam etti. Yurt dışındaki olumlu hava ve önemli direnç seviyelerinin aşılmasının etkisiyle pozitif bir seyir izleyen BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,21’lik yükselişle 1.434,76 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,62 – 8,64 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,63’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son 9 günde kesintisiz olarak devam eden yükselişlerle birlikte geçtiğimiz hafta içinde mart ayından beri devam eden ana düşüş trendin ve 200 günlük basit ortalamanın aşılmış olması teknik alımlara hız kazandırdı. Bu hafta için 1.422 endekste ilk destek iken altında 1.400 – 1.410 aralığı çok daha kritik olacaktır. Herhangi bir sebeple bu bölgenin altına sarkılması teknik baskının şiddetlenmesine neden olacaktır. Bu nedenle haftalık bazda referans noktamız bu bölge olup, hafta içinde yaşanacak volatilitede buranın altında ya da üzerinde olunmasına göre strateji oluşturmak gerektiğini düşünüyoruz. Endekste en önemli direnç ise 1.460 – 1.470 aralığında bulunuyor. Buranın aşılması endeksi farklı bir fiyatlama dinamiğine taşıyabilir.

Günün önemli şirket haberleri 09/08/2021

Yabancılar hangi hisselerde alım satım yapıyor

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ikinci çeyrek bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)