E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel risk iştahı güç kazandı---

Küresel risk iştahı güç kazandı

Küresel risk iştahı güç kazandı
14 Kasım 2022 - 09:07 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı başlaması bekleniyor.

ABD’de beklentilerin altında gelen ve soğuma sinyalleri veren enflasyon rakamı sonrasında Fed’e ilişkin agresif sıkılaşma endişeleri yatıştırırken, doların küresel çapta değer kaybettiği ve risk iştahının güç kazandığı görüldü. Piyasalar mevcut durumda Fed’in aralık ayında 50 baz puan faiz artırımına gitmesini fiyatlıyor. Önümüzdeki süreçte ekonomik veri akışları ve merkez bankalarına dair beklentiler risk iştahını ve fiyatlamaları şekillendirmeye devam edecektir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 13:00 Euro Bölgesi – Sanayi Üretimi Önem: Orta

BIST-100 güne başlangıç

Ekim ayının ikinci yarısından itibaren toparlanmanın gözlendiği küresel hisse piyasalarında ABD enflasyon verisi sonrasında alımlar güç kazanırken, cuma günü de pozitif havanın genel olarak korunduğu görüldü. Son dönemde güçlü yükselişlerin yaşandığı BIST-100 Endeksi’nde ise kâr satışları etkili oldu. Endeks cuma gününü %0,26 oranında kayıpla 4.455,53 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,53 – 18,54 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 18,56’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Cuma günü tarihi zirvesini 4.552,44 seviyesine taşıyan BIST-100nEndeksi kapanışa doğru etkili olan kâr satışlarıyla gün içi kazançlarını geri verdi. Yaşanan güçlü yükselişlerin ardından son günlerde endekste ve ana hisselerde gözlenen yorulma emareleri ve teknik indikatörlerdeki negatif uyuşmazlıklar olası bir düzeltme ihtimalini artırıyor. Endekste kısa vadede 4.400 seviyesi kısa vadeli
destek olarak izlenecek olup, bu seviye altında 4.333 – 4.297 – 4.234 - 4.150 ve 4.100 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. Endekste kısa vadede 4.400 üzerinde kalıcılığın korunması yükselişlerin devamlılığı açısından önem taşımaktadır. Endekste 4.400 üzerindeki tutunmanın korunması ve 4.500 üzerinde kapanışların yaşanması durumunda ise 4.552 – 4.575 ve 4.600 seviyeleri direnç konumunda bulunmaktadır.

Piyasalar yeni haftaya temkinli başladı

 

Morgan Stanley: ABD resesyonda Avrupa'dan avantajlı

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)