E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasaların önündeki 2 büyük risk---

Küresel piyasaların önündeki 2 büyük risk

Küresel piyasaların önündeki 2 büyük risk
17 Ağustos 2021 - 16:17 borsagundem.com

Dünya gündeminin merkezinde Taliban’ın Afganistan’ın yönetimini ele geçirmesi bulunsa da borsaların gündemindeki konular değişmedi. Invesco Baş Stratejisti Kristina Hooper’a göre borsaların gündeminde hala FED ve korona virüs bulunuyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD merkezli ünlü yatırım şirketi Invesco’ya göre küresel borsaların önünde iki büyük risk bulunuyor. Ancak Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirmesi bu iki riskten herhangi birisi değil

Invesco Küresel Borsalar Baş Stratejisti Kristina Hooper CNBC’ye verdiği röportajda ABD Merkez Bankası’nın (FED) yapacağı herhangi bir politika hatasının ve korona virüsün delta varyantının ABD ekonomisi ve küresel hisse senetleri için daha büyük tehditler olduğunu belirtti.

Hooper röportajında, “Afganistan’da kesinlikle insanlık dramı yaşanıyor. Bu bir felaket. Yine de tekrar tekrar öğrendiğimiz üzere felaketler ne kadar büyük olursa olsun ya da jeopolitik riskler ne kadar ciddi görünürse görünsün borsalar bu tip durumlara çok nadir tepki gösterir” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejiste göre yatırımcılar uzun vadeli yatırım hedeflerine odaklanmalı ve FED’in piyasa teşviklerini azaltma planlarına daha fazla dikkat etmeli. Hooper açıklamasında, “Bu önemli bir risk çünkü FED’in para politikalarını sıkılaştırmak için fazla hızlı adımlar atmasını görebiliriz. Bu ekonomik toparlanmayı dahi nefessiz bırakabilir” dedi.

Hooper riskin minimal düzeyde olduğuna inandığını söylemesine karşın yatırımcıların her türlü ihtimale hazırlıklı olması gerektiği konusunda da uyarıyor. Baş stratejist, “Önümüzdeki FED 2013 yılındakiyle aynı değil. Bu FED atacağı en ufak adımları bile paylaşmak için çok ama çok çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre baş stratejistin öngörülerine göre piyasalar için endişe oluşturacak diğer konularsa korona virüsün delta varyantının hızlı bir şekilde yayılması ve İsrail’den gelen raporlara göre Pfizer aşısının zamanla etkisini yitirmesi. Hooper, “Bu aynı zamanda ABD'de henüz sürü bağışıklığına ulaşmadan önce güçlendirici doz aşılama yapılması için çok büyük bir çaba harcanması gerektiği anlamına gelebilir. Sadece yakından izlemek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Hooper vaka sayılarındaki en son artışın ABD’deki mal ve hizmetler yapılan harcamaları sekteye uğratabileceğini ve ekonomik büyümeyi yavaşlatabileceğini belirtti.

Çin yatırımları oldukça cazip

Invesco Baş Stratejisti’ne göre piyasa risklerine karşı koruma yatırımları için en iyi hamlelerden birisi de Asya’daki gelişmekte olan pazarlar olarak görülüyor. Hooper’ın bahsettiği piyasalar arasında ekonomideki yavaşlamayla mücadele etmeye çabalayan Çin de bulunuyor.

Hooper açıklamasında Çin yatırımları için, “Çin'in mali teşvikleri azaltmak ve uzun vadede verimli olacağına çok güçlü bir şekilde inandığı bazı piyasa düzenlemesi girişimleri uygulamak bir şeyler yaptığını gördük. Kovid-19'un hafif bir şekilde canlanması da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı büyümede bir ılımlılık göreceğiz. Bu yüzden, yeterince değerlendirme süresi olan yatırımcılar için oldukça cazip bir seçenek” ifadelerine yer verdi.

Afganistan’daki değişim doları tahtından eder mi?

 

Borsalarda balon sinyalleri çöküşü getirmeyecek

 

Dolarda geri çekilmenin devam etme olasılığı bulunuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)