E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda vadeliler yatay seyrediyor---

Küresel piyasalarda vadeliler yatay seyrediyor

Küresel piyasalarda vadeliler yatay seyrediyor
06 Temmuz 2021 - 08:06 borsagundem.com

ABD ve Avrupa vadelileri yatay seyir izliyor

Wall Street'te dün piyasaların 4 Temmuz tatili nedeniyle kapalı olmalarının ardından bugün açılan vadeli piyasalarda endeksler yatay bir seyir izliyorlar.

Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi 44 puan, yüzde 0,13 artıda, Nasdaq 100 vadeli endeksi 25,50 puan, yüzde 0,17 ekside işlem görüyor. S&P 500 vadeli endeksi ise değişim göstermedi.

Analistler, Wall Street'te S&P 500 endeksinin geçtiğimiz 7 iş gününde artıda kapanması ve Nasdaq Bileşik Endeksi'nin rekor seviyelere yükselmesi sonrasında vadeli endekslerin bugün yatay seyir izlemelerinin beklenen bir durum olduğunu, yatırımcıların yaşanan yükselişleri sindirmeye çalıştıklarını ifade ettiler.

Morgan Stanley'nin baş ABD hisse senedi stratejisti Michael Wilson yaptığı değerlendirmede, "ABD ekonomisi büyüyor ve bu herkes tarafından biliniyor. Varlık piyasaları bu büyümeyi fiyatları yansıttı. Fiyatların daha da büyüyüp büyümeyecekleri çok net değil. Yüksek maliyetler daha az kar anlamına geliyor ve bu da hisse senedi piyasasında hareket bandının daralmasının nedenlerinden biri. Piyasaların bu yaz biraz soluklanmakla çalışmaları büyük olasılık" diye konuştu.

Avrupa'da da FTSE 100 endeksi 4,5 puan ekside, FDAX 2 puan artıda ve Eurostoxx 50 vadeli endeksi yatay seyir izliyor.

Asya borsaları yönünü bulamadı

OPEC+ Bakanlar Toplantısı anlaşma çıkmayınca iptal edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)