E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda teşvik paketi takip ediliyor---

Küresel piyasalarda teşvik paketi takip ediliyor

Küresel piyasalarda teşvik paketi takip ediliyor
15 Ekim 2020 - 09:00 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Küresel piyasaların fiyatlama gündeminde farklı bir başlığın öne çıkmakta başarılı olamadığı günde Amerikan dolarının yatay-zayıf seyri kısa vadeli stres artışını sınırlayan en önemli faktör konumunda.
EURUSD paritesinin bir kez daha 1.1750 civarındaki dengelenme isteği ve fakat yükselişlerin satış fırsatı şeklinde kullanılması yön arayışı çabasının devam ettiğini hatırlamamıza yardımcı olurken, seçim fiyatlamasından ziyade kısa vadeli haber akışının etrafındaki seyrin sürdüğünü belirtmek yanlış olmayacaktır. Küresel risk iştahı açısından haftanın son 2 iş günü içerisinde öne çıkan kritik başlıkları bugün başlayacak olan AB liderler zirvesi ve Mnuchin-Pelosi görüşmesi olacak.

14 Ekim işlemleri yerel varlıklar açısından olumlu resmin şekillendiği bir gün olarak gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz'deki doğalgaz keşfinde revizyon yapılacağına yönelik açıklamaları ve kurumlar vergisinde 2021 ve sonrası için indirim olabileceği şeklindeki dunya.com haberini takiben BİST 100 endeksinde %1.2 yükselişle 1189 puan seviyesinden kapanış olurken, yakın dönem potansiyel hareket bölgesi olarak takip ettiğimiz 1200 puana bir adım daha yaklaşıldı. Türk lirası Amerikan doları karşısında %0.10 yükselişle EMFX grubu içerisinde pozitif tarafta yer alan üyeler ile sınıflanırken, 10y vadeli tahvilde faizin kapanış seviyesi 5bp yükselişle %13.59'u işaret etti. Lira cinsi varlıklar açısından olumsuz tek performans ise 5y vadeli CDS'in %2.1 yükselişle 526bp düzeyinden kapanış gerçekleştirmesi oldu.

EMEA bölgesi endekslerinde bugün başlayacak olan AB liderler zirvesi öncesinde etkili olan başlık artan COVID-19 vakaları ve ülkeler nezdinde gösterilen farklı tepki mekanizmaları oldu. Euro
Stoxx 50 -%0.18, FTSE 100 -%0.58, DAX %0.07 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları ise %0.36 ile takip edildi.

Amerika kıtası işlemlerinde majör ABD endekslerinin %0.5-0.8 aralığında değer kaybettiği bir gün geride kaldı. İşlem hacimleri yakın dönem ortalamalarının gerisinde kalırken, en ciddi uzaklaşma %8 düşüşle Nasdaq aktivitesinde takip edildi. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları pozitif anlamda ayrışırken, Bovespa %0.84, Merval ise %2.83 yükseldi.

Asya'da yeni gün fiyatlamaları olumsuz ABD kapanışını takip ediyor. Vadeli Amerikan endekslerindeki zayıf seyir spot işlemleri baskılarken, Hang Seng endeksi %1 civarı değer kaybında. PBOC kararının ardından bir kez daha yakın izlemeye alınan offshore yuan işlemlerinde 6.7148 seviyesi takip edilirken, yuanın hafta içerisindeki zayıflama bölgesi olan 6.77'den uzaklaştığı görülüyor.
PBOC tarafından fixing kur ayarlaması ise 6.7374 ile yuanda değer kazancını işaret etmekte.

Borsada negatif başlangıç bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)