E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada negatif başlangıç bekleniyor---

Borsada negatif başlangıç bekleniyor

Borsada negatif başlangıç bekleniyor
15 Ekim 2020 - 08:34 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam coronavirüs hasta sayısı 1.671 kişi artarak 340.450’ye, hayatını kaybeden kişi sayısı 57 kişi artarak 9.014’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 298.368.
• Kremlin: Putin ile Erdoğan Karabağ'daki siyasi sürecin yoğunlaştırılmasından yana olduklarını belirtti.
• ABD Hazine Bakanı Mnuchin, ABD Kongresi'ndeki Demokratları, coronavirüsün ekonomik etkileri ile mücadele için yeni bir yardım paketi üzerinde seçimlerden önce uzlaşma sağlanmamasını istemekle suçladı .
• ABD'de endeksler geçtiğimiz günü salgınının etkilerine karşı hayata geçirilmesi planlanan ekonomik destek paketine ilişkin belirsizliğin etkisiyle günü düşüşle tamamladı.
• ABD'li biyoteknoloji şirketi tablet Covid-19 aşı adayının klinik denemelerine başladı .
• Almanya "ikinci dalga" tehlikesine karşı Covid-19 tedbirlerini sıkılaştırıyor .
• Fransa'da 17 Ekim Cumartesi gecesinden itibaren, başkent Paris ve banliyöleri ile Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marsilya, Rouen, Toulouse ve Montpellier kentlerinde 21.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak
• Çin’de Eylül ayında tüketici fiyat endeksi %1,7 artış gösterdi.

Ne Olacak?
• İçeride Eylül Ayı Bütçe Dengesi açıklanacakken, ABD’de İşsizlik Başvuruları ön planda olacak.
• AB Liderler Zirvesi bugün başlayacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Coronavirüs aşısı için Johnson & Johnson'ın ve deneklerden birinde meydana gelen açıklanamayan bir hastalık sebebiyle aşı çalışmalarına ara vermesi deneğin vefat etmesinin ardından ABD'de antikor çalışmaları yapan ilaç firması Eli Lilly’in deneylerini durdurması, risk iştahında azalma meydana geldi. Pandemi kaynaklı salgın kaynaklı endişeler baskı yaratarak temel risk unsuru olmaya devam ederken ABD’deki teşvik paketi görüşmelerindeki belirsizlik de sürüyor.

BİST100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününe %0,20 oranında artışla 1,177 seviyesinden başladı. Açılışın ardından küresel piyasaların aksine pozitif eğilimde hareket eden endeks Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla daha da yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde haberlerde yer alan yeni doğal gaz rezervleri hakkında “Cumartesi günü Fatih sondaj gemimize giderek hem çalışmaları bizzat yerinde görecek hem de yeni rezerv miktarını açıklayacağız” açıklamasını yaptı. Erdoğan ayrıca Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaya da değinerek ‘’Ermenistan’ın Azerbaycan’a olan saldırgan tutumunda Azeri kardeşlerimize, her türlü desteği vereceğiz.’’ dedi.
Endeks yatay başladığı işlem gününü haber akışlarıyla birlikte %1,24 oranında yükselişle 1.189 seviyesinden tamamladı. Elektrik sektörü payları %3,98 oranında değer kazanırken, turizm sektörü payları %2,86 oranında değer kaybetti.

Dolar / TL tarafında ise pozitif eğilim içerisinde yükselişin devam ettiği görülürken, kur dün 7,95’li seviyelere yükseldi. 7,98 ve 8,02 seviyeleri direnç seviyeleri olarak izlenecekken, destek seviyleri ise 7,90 - 7,86 - 7,84 seviyeleri takip edilecek. Ayrıca Commerzbank’dan TCMB'nin döviz rezervlerinde düşüş ve artan coronavirüs vakalarının sermaye girişlerinde bir toparlanma umutlarını azaltmasına bağlı olarak Türk Lirası'nın daha da zayıflayabileceğini açıkladığını da belirtelim.

VİOP 30 Endeks kontratında negatif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Çarşamba günü 1.291 - 1.320 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.318 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.808 adet artarak 471.494 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.300 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.330’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.360 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.297 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.323 ve 1.332 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.305 ve 1.297 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)