E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalar Powell etkisiyle pozitif seyrediyor---

Küresel piyasalar Powell etkisiyle pozitif seyrediyor

Küresel piyasalar Powell etkisiyle pozitif seyrediyor
02 Eylül 2021 - 08:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 23.946 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 290 kişi olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk ekonomisi ikinci çeyrekte reel olarak %21,7 büyüyerek, dünyada en hızlı büyüyen ikinci ekonomi oldu.

Erdoğan: Açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamı Türk ekonomisinin dinamizmini, üretim gücünü ve dayanıklılığını bir kez daha ispat etmiştir .

Erdoğan: Yeni bir yargı paketi için hemen kolları sıvadık. Arkadaşlarımız en kısa zamanda bu yeni paketi Meclisin gündemine getirecekler .

Erdoğan: (Yeni anayasa) Her ne şekilde olursa olsun önümüzdeki yılın ilk aylarında kendi hazırlığımızı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız .

Fitch, ECB'nin 2025'e kadar faiz artırmasını beklemiyor .

OPEC+ ülkeleri, dünkü toplantıda petrol üretim artışı konusunda anlaştı. OPEC+'nın mevcut politikasına göre günlük 400.000 varil petrol üretim artışı devam edecek.

Beyaz Saray, OPEC ve müttefiklerinin petrol üretimini kademeli olarak artırmaya devam etme kararından memnuniyet duyduklarını bildirdi .

İran Petrol Bakanı Ovji, ABD'nin uyguladığı yaptırımlara rağmen petrol ihracatını artırmaya kararlı olduklarını söyledi .

2021 Avrupa Voleybol Şampiyonasında yarı finale yükselen A Milli Kadın Voleybol takımımızın rakibi Sırbistan oldu.

Ne Olacak?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Dış Ticaret Dengesi ve İşsizlik Oranı açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalar dün de Powell etkisiyle pozitif seyrini sürdürürken, BİST100 endeksi yatay seyirdeydi.

BİST100 endeksi yatay başladığı ve volatilitenin yüksek olmadığı işlem gününü 1.474 seviyesinde tamamladı. BİST100 endeksinde 1.450 seviyesinin üzerinde meydana gelen kapanışlar ile birlikte kısa vadedeki hedefimiz olan 1.510 seviyesini ön plana çıkmaya devam ediyor. 60 g HO’nun geçtiği 1.425 destek seviyesinin kırılması ise mevcut trendin bozulma ihtimalini artıracağını düşünüyoruz.

Yurtiçinde GSYH ve İmalat PMI verileri açıklandı. 2Ç20'de %10,3 daralan Türkiye ekonomisi korona virüs kaynaklı baz etkisiyle bu yıl 2. çeyrekte beklentiler dahilinde %21,7 büyüdü. Böylece dünyada 2. çeyrekte en hızlı büyüme kaydeden 2. ülke oldu. Büyüme verisinin ardından konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, ''ikinci çeyrek büyümesinin %57'sinin yatırımlar ve net dış talepten geldiğini'' belirtti. Ayrıca Goldman ve JP Morgan Türkiye 2021 yılı büyüme beklentilerini yukarı yönlü revize etti. İSO tarafından İmalat PMI verileri açıklandı. Eşik değer olan 50,0'nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği sonuçlara göre Temmuzda 54,0 olarak ölçülen PMI, Ağustosta 54,1'e yükseldi.

Dolar / TL ise gevşemeye devam etti. Powell'ın geçen haftaki sempozyumda güvercin konuşmasından sonra dolar karşısında gelişmekte olan ülkelerin para birimleri değer kazanırken, ABD tarafından açıklanan ADP verisinin beklentilerin altında gelmesi ile dolar, küresel piyasalarda değer kaybetti.

Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının ardından destek bulan ons, Euro bölgesi enflasyon verisinin açıklanmasından sonra AMB yetkililerinin varlık alım programının azaltılmasına dair yorumlarıyla yatay seyre yönelmişti. ABD'de Tarım Dışı İstihdamın öncü göstergesi olan ADP verileri açıklandı. ADP, 613.000 olan beklentilerin çok altında 374.000 olarak açıklandı. Açıklanan ADP verisi ardından gözler Cuma açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisine çevrildi. Beklentilerin altında gelen ADP verisi sonrasında dolar, küresel ölçekte değer kaybetmeye devam ederken, güvenli limanlara geçiş bir miktar hızlandı.
 
VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Çarşamba günü 1.613 - 1.631 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.617 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 33.288 artarak 485.378 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.616 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.630’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.670 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.602 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.630 ve 1,639 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.610 ve 1.602 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 02/09/2021

Altın yatırımcıları istihdam verisini bekliyor

Mega Polietilen ve Körfez GYO sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)