E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatırımcıları istihdam verisini bekliyor---

Altın yatırımcıları istihdam verisini bekliyor

Altın yatırımcıları istihdam verisini bekliyor
02 Eylül 2021 - 08:05 borsagundem.com

Altın yatırımcılarının cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisine odaklanmasıyla altın yatay bir seyir izliyor. Gram altın ise dolar/TL'deki düşüşle geriledi.

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 1800 dolar/ons seviyesinin üzerinde yatay bir seyir ile ABD'de yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisini bekliyor.

Fed'in varlık alımlarını azaltım zamanlaması konusunda bir işaret vermesi beklenen bu veri öncesinde spot altın düne göre yüzde 0,11 kayıpla 1811,87 dolar/ons seviyesinde.

Analistler, Haziran ve Temmuz ayları kadar güçlü gelecek bir Ağustos ayı tarım dışı istihdam verisinin Fed'in Ekim veya Kasım ayında varlık azaltımlarına başlaması olasılığını güçlendireceğini, bu nedenye altın yatırımcıların temkinli hareket ettiklerini belirtiyorlar.

Ekonomistler, tarım dışı istihdamın Ağustos ayında 720-728 bin artmasını bekliyorlar. Veri yarın Türkiye saati ile 15.30'da açıklanacak.

ONS ALTIN

Powell’ın güvercin konuşması sonrasında piyasalarda oluşan iyimser havayla birlikte haftaya 1.820 dolar civarında başlayan ons altın, hisse piyasalarının pazartesi günü rekor kırmasından sonra hafif bir düşüş kaydetmişti. Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde yatay bir seyir izleyen ons altın, perşembe günü 1.810 dolar seviyesinde işlem görüyor.

GRAM ALTIN

Geçen hafta Jackson Hole sempozyumu öncesinde dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki gerilemeyle beraber 480 TL seviyesine kadar inen gram altın, toplantı sonrasında dolar kurunun zayıflamasına rağmen küresel altın fiyatlarındaki yükselişle pazartesi günü yatay bir seyir izlemişti. Gram altın, dolar kurundaki düşüşün devam etmesiyle birlikte perşembe günü 483 TL’ye geriledi.

Kripto paralarda yükseliş hareketi

OPEC+ ülkeleri üretim artışına devam kararı aldı

Kapalıçarşı'da külçe altın fiyatları 01/09/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)