E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar dünkü yükseliş sonrası geriliyor---

Küresel piyasalar dünkü yükseliş sonrası geriliyor

Küresel piyasalar dünkü yükseliş sonrası geriliyor
17 Kasım 2020 - 08:30 borsagundem.com

Dün sert yükselen Avrupa'da vadeli endeksler bu sabah ekside seyrederken, dün zirveleri test eden ABD'de bu sabah vadeli endeksler bir miktar geriledi

Moderna'nın Kovid-19 aşısına ilişkin umut veren açıklamaları sonrası dün güçlü bir rallinin yaşandığı Avrupa'da bu sabah vadeli endeksler bir miktar geriledi. Asya'da da aşı haberlerinin yarattığı olumlu havaya karşı bazı borsalarda kar realizasyonlarının öne çıktığı gözleniyor.

Şu sıralarda Avrupa'da ise FTSE 100 vadeli endeksi 25,50 puan, yüzde0,40, FDAX 65,50 puan, yüzde 0,51 ve Eurostoxx 50 vadeli endeksi 19 puan, yüzde 0,565 ekside işlem görüyorlar.

Dün Wall Street'te endekslerin rekor seviyeleri test etmeleri sonrasında bugün ABD vadeli endekslerinde bir miktar düşüş yaşanıyor. Bu düşüşte yatırımcıların son gelen aşı haberlerinin ardından portföylerinde ekonomik büyümeye karşı daha hassas hisseleri yer vermek için yaptıkları alım ve satımlar etkili oluyor.

Şu sıralarda vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi 104 puan, yüzde 0,35, S&P 500 vadeli endeksi 16,5 puan, yüzde 0,48 ekside, Nasdaq 100 vadeli endeksi ise 5,25 puan, yüzde 0,04 artıda işlem görüyor.

Analistler, Avrupa ve ABD'de korona virüs vakalarının hızla artmaya devam ettiği ortamda sürdürülebilir bir ekonomik toparlanma konusunda duyulan endişelerin piyasalarda dalgalanmaları da beraberinde getirdiğini ifade ediyorlar.

Asya borsalarında karışık seyir

Avrupa borsaları aşı haberleriyle yükseldi

ABD borsaları aşı haberleriyle günü artıda kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)