E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel hisse piyasalarında toparlanma etkili oldu---

Küresel hisse piyasalarında toparlanma etkili oldu

Küresel hisse piyasalarında toparlanma etkili oldu
30 Eylül 2021 - 09:11 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında Soçi’de verimli bir görüşme gerçekleştirildiği ifade edildi. ECB Merkez Bankacılığı Forumu’nda merkez bankası başkanlarının mesajları ön plana çıkarken, bugün Fed üyelerinin açıklamaları piyasaların takibinde yer alacaktır. Enerji krizi ve enerji maliyetlerindeki artış gündemdeki yerini korurken, enflasyon gelişmeleri ve merkez bankalarının yönlendirmeleri risk iştahı üzerinde etkili olacaktır.

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı gelişmelerin yanında enerji maliyetlerindeki artış enflasyon cephesinde yukarı yönlü risk oluşturmaya ve erken sıkılaşma endişelerini gündemde tutmaya devam ediyor. Küresel hisse piyasalarında önceki gün yaşanan kayıpların ardından dün toparlanma çabası etkili oldu. BIST-100 Endeksi dün günü %0,59’luk yükselişle 1.391,92 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,87 – 8,88 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,91’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küresel risk başlıkları gündemdeki yerini korurken, yurt içinde siyasi gelişmeler ve kur cephesindeki fiyatlama da yakından takip ediliyor. Dün yurt dışında gözlenen toparlanmanın etkisiyle BIST-100 Endeksi günü hafif alıcılı bir kapanışla tamamladı. Endekste son düşüş trendi bugün itibariyle 1.392 civarında bulunuyor. 1.392 – 1.400 bölgesi üzerinde kapanışların yaşanması kısa vadeli bir rahatlama sağlayabilir. Bununla birlikte ana direnç olarak 1.425 seviyesini takip ediyoruz ve burası geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmanın faydalı olacağı görüşümüzü koruyoruz. Endekste geri çekilmelerde cuma günü gördüğümüz dip olan 1.376 ilk destek noktası olup, bu seviye altında 1.340 seviyesine kadar önemli bir destek bulunmuyor.

Günün önemli şirket haberleri 30/09/2021

 

Mensa ve Trabzonspor Sportif sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)