E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalar dotcom balonunu takip ediyor---

Küresel borsalar dotcom balonunu takip ediyor

Küresel borsalar dotcom balonunu takip ediyor
31 Ağustos 2021 - 18:04 borsagundem.com

ABD borsalarında art arda gelen yükselişler yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Ünlü borsa uzmanı Julian Emanuel’e göre S&P 500 Endeksi kısa vadede %20’ye yakın bir düşüş gerçekleştirebilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street'te dot-com balonunu andıran riskli bir durum ortaya çıkıyor olabilir. Yatırım danışmanlığı firması BTIG’nin Hisse Senetleri ve Türev Yatırımları Baş Stratejisti Julian Emanuel CNBC’deki röportajında borsaların 1999’daki rekor fiyat hareketlerini takip ettiğini ve bu durumun önümüzdeki ay içerisinde %10 ila %20’lik bir düzeltmeye yol açabileceğini söyledi.

Emanuel açıklamasında, “Sürecin tersine dönmesi halinde bunun sonuçlarının ağır olabileceğinin farkında olun” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre kâr satışlarıyla birlikte güne düşüşle başlayan S&P 500 Endeksi haftanın ilk işlem gününü yılın 53. rekor kapanışıyla tamamlamıştı. Güne düşüşle başlayan bir diğer Wall Street endeksi olan teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi ise 32. rekor kapanışını görmüştü.

Borsa uzmanı konuyla ilgili açıklamasında, “İmkansızın gerçekten sıradanlaştığı bir dönemdeyiz. Bir yıl önce enflasyonun 30 yılın en yüksek seviyesinde olacağını ve S&P 500 Endeksi’nin bu seviyede olacağını söyleseydik kimse size, bana veya bir başka birine inanmazdı” ifadelerine yer verdi.

Emanuel, rekor fiyat hareketlerinin fazlasıyla güçlü olduğuna dikkat çekerek Kovid-19’un delta varyantı vakalarının artması, daha yüksek enflasyon ve ABD Merkez Bankası politika değişikliği gibi yakın vadede ciddi risklerin olduğunu belirtiyor.

Borsa uzmanı küresel borsalardaki ralli için, “Cezbedici olan ralliyle devam etmek gibi görünebilir. Duygusal kontrolü korumanın zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

Emanuel, borsalardaki coşkunun S&P 500'ü %10'luk bir yükselişe iterek 5.000 puan seviyesine çıkarabileceğini belirtiyor. Ancak borsa uzmanı bu hareketin endeksi yakın vadede daha tehlikeli hale getirebileceği konusunda uyarıyor.

Baş stratejist, “Asıl istemediğimiz durum insanların 5 bin puan yarışına aşırı derecede bağlanmaları ve hisse senetlerine aşırı yatırım yaparak potansiyel olarak konumlarından daha rahatsız hale gelmeleri” açıklamasında bulundu.

Bahar aylarından bu yana geri çekilme ihtimali konusunda uyaran Emanuel korku endeksi olarak da bilinen Volatilite Endeksi’nin S&P 500 ve Nasdaq endeksleriyle beraber yükseldiğine dikkat çekiyor.

Emanuel, “Bu genellikle geri çekilmenin ön habercisidir. Geçtiğimi eylül ayında da böyle oldu. Bizi ilgilendiren bir diğer önemli gösterge de tüketici güvenindeki düşüş. Zihinsel olarak %10, %15 hatta %20’lik düşüşleri satın almaya hazır olun. Zira uzun vadede bu trend daha yüksektir ve geri çekilme pozisyonlarını satın alanlar ödüllendirilecektir. Hepimiz Eylül ayının borsalarda rota bulmak için zor bir ay olduğunu biliyoruz. Bu da sonuç olarak Ekim ayı için alım fırsatı anlamına gelir” ifadelerine yer verdi.

 

ABD borsaları düşüşle açıldı

 

Hisseler düşerken yatırımcılar türev piyasasına yöneliyor

 

Küresel borsalarda rekor yılı devam edecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)