E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
31 Ağustos 2021 - 16:59 borsagundem.com

Wall Street endeksleri hafta başında kaydedilen yeni rekorların ardından güne kâr satışlarıyla başladı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları bir kez daha rekor yükselişe ulaştığı haftanın ilk seansının ardından yeni güne düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,17 düşüşle 35.339,93 puanda, S&P 500 Endeksi %0,16 düşüşle 4.521,62 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,17 düşüşle 15.239,73 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0033 yükselişle %1,284 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri Ağustos ayının son işlem gününü kâr satışlarıyla geçiriyor. S&P 500 Endeksi geçtiğimiz gün yılın başından bu yana 53. kez rekor kapanış gerçekleştirmişti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre 2021 yılından önce S&P 500 endeksi sadece 1964 ve 1995 yıllarında Ağustos ayına kadar 50’nin üzerinde kapanış yapabilmişti.

UBS Küresel Servet Danışmanlığı Birimi Baş Yatırım Sorumlusu Mark Haefele ABD borsalarına ilişki CNBC’deki açıklamalarında, “Yeniden açılma ve ekonomik toparlanmaya yönelik ivmenin bozulmadığını ve hisse senetlerinde daha fazla yukarı yönlü olduğunu düşünüyoruz. S&P 500 rallisi sağlam bilanço artışı ile destekleniyor. Ekonomik toparlanmanın genişlemesiyle birlikte, enerji ve finans da dahil olmak üzere ekonomik döngüyle bağlantılı sektörlerin öne çıkmasını bekliyoruz” dedi.

ABD’li yatırımcılarsa ekonomik toparlanmaya ilişkin verileri takip etmeyi sürdürüyor. Son verilere göre ülkede perakende satışlar yüzde 18,6 arttı. ABD'de büyük mağazalarda perakende satışlar Ağustos'un 4'ncü ve son haftasında geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 18,6 arttı.

Küresel borsalarda rekor yılı devam edecek mi?

 

Borsalar için olumsuz senaryo

 

ABD tarım dışı istihdam, TL varlıkları nasıl etkileyecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)