E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalar dönüm noktasında---

Küresel borsalar dönüm noktasında

Küresel borsalar dönüm noktasında
02 Şubat 2022 - 13:28 borsagundem.com

Zorlu geçen Ocak ayının ardından yatırımcılar boğa piyasasına dair iyimserliklerini korumaya çalışıyor. Ancak ünlü borsa stratejisti David Roche borsaların ayı piyasasına girmek üzere olabileceği konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar yıl başından bu yana olağandışı iniş çıkışların yaşandığı bir dönemden geçiyor. Yatırımcılar bu süreci büyük oranda uzun yıllardır süren borsaların boğa piyasası yolculuğundaki kısa süreli bir tümsek olarak görüyor. Ancak ünlü stratejist David Roche, piyasalardaki en son volatilite dalgasının ayı piyasasını işaret ettiği konusunda uyardı.

Independent Strategy’nin Başkanı ve Küresel Stratejisti Roche CNBC’deki açıklamasında, “Görme sürecinde olduğumuz şey boğa piyasasında küçük bir kesinti değil, belki de bir ayı piyasasına doğru giden bir dönüm noktasıdır” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı, salgın sırasında ekonomileri yönlendiren hem hane halkı gelirlerini hem de kurumsal bilançoları üzerinden ekonomileri destekleyen devletlerin mali destekleri gibi “tüm iyi faktörlerin yavaşça geri çekilmeye hazırlandığını” söyledi.

Bir dönem Morgan Stanley’de küresel strateji ve araştırma başkanlığı da yapan Roche son dönemde istihdam pazarında arz tarafında görülen aksaklıkların, çalışan gelirlerinin daha önce devlet otoritelerinden gelen paranın yerini alamayacağı anlamına geldiğine dikkat çekti.

Roche, "Finansal piyasaları yönlendiren unsur (kıt varlıkların peşindeki bol miktarda para) çok önemli olduğundan, borsa spekülatörlerinin dersini alacağı bir çeyreğe yaklaştığımızı söyleyebilirim" uyarılarına yer verdi.

Borsa uzmanı, “Bu işte bir ayı piyasasının gerçekte nasıl olduğunu ciddi manada hatırlayan benden başka kimse kalmadı ki bu da size yaşımı gösteriyor. İnsanlar sadece diplerden satın aldıklarını hatırlıyorlar, her şey düştüğünde, eğer sıkılaştırma politikaları uygulanıyorsa merkez bankalarının acı eşiğine hızla ulaşıldığını ve politikaları tersine çevirdiklerini hatırlıyorlar” açıklamasında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ünlü borsa uzmanının yorumları küresel piyasalarda yatırımcıların bir dizi sorunla boğuştuğu zorlu bir Ocak ayının hemen ardından geldi. ABD Merkez Bankası gibi büyük merkez bankalarının para politikalarını sıkılaştıracağına yönelik öngörülerini açıklaması, enflasyon endişeleri ve Rusya ve Batı arasında Ukrayna üzerinde devam eden jeopolitik gerilimler riskli yatırımların yara almasına neden oldu.

Asya piyasalarında Japonya ve Çin anakarasındaki borsalar Ocak ayı sonuna doğru düzetme bölgesine girdi. Hong Kong’un borsa endeksi Hang Seng Ocak ayını ayı piyasası bölgesinde kapattı. Wall Street’te S&P 500 ve Nasdaq Endeksleri pandemi başından bu yana en kötü ayını geçirdi. Avrupa borsaları ise Ocak ayında Ekim 2020’den bu yana en kötü aylık performansını kaydetti.

Piyasalar ECB’den 2 faiz artışı bekliyor

 

Borsalarda 2008’den bu yana en kötü ocak ayı

 

Küresel borsalarda ayı piyasası endişeleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)