E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKritik haftaya başladık---

Kritik haftaya başladık

Kritik haftaya başladık
12 Haziran 2023 - 09:10 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Veri akışının zayıf olduğu haftada Fed’e yönelik faiz artırım beklentilerinin de törpülenmesiyle risk iştahının açık olduğunu söyleyebiliriz.ABD endeksleri %0,30’a yakınsayan yükselişle günü tamamladı. S&P500 endeksi gün içerisinde psikolojik seviye olan 4300’ün üzeri test edildi. ABD vadeliler ise yataya yakın pozitif konumda yer alıyor.

Avrupa endeksleri satıcılı işlem gördü. Altyapı hisseleri pozitif tarafta yer alırken kimya hisseleri negatif tarafta yer aldı.

Asya endeksleri Japonya hariç değer kaybıyla işlem görüyor.

BIST100 Endeksi dünü 72.49 (% 1.39) puanlık yükseliş ile 5.626 seviyesinden ve 88.969 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste çıkış hareketi sürüyor. Gün içinde gelen kâr satışları karşılanırken hisse bazlı hareketlilik yoğundu. Döviz kurları ve gösterge tahvil faiz oranındaki yükseliş devam ediyor.

Bu haftanın özelinde Fed, AMB, ve BoJ toplantıları ile ABD enflasyonunu takip edeceğiz. İçeride ise bugün cari denge ve işgücü istatistikleri; hafta özelinde perakende satışlar, merkezi yönetim bütçesi, konut istatistikleri, piyasa katılımcıları anketi gündemimizde yer alacak. Ayrıca, Moody’s’in takviminde 16 Haziran tarihinde Türkiye kredi notu değerlendirmesi bulunmaktadır.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Piyasalarda, resesyon ve enflasyon ikilemi

 

UBS'in Credit Suisse'i devralma süreci tamamlandı

 

Metal fiyatları Fed toplantısı öncesi düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı12 Haziran 2023 11:34

    haftası pastası kalmamış ülke ekenomik batışın eşigine girmiş hökümet halıyı suya basmış neresi çıksa taşlıyor eknomist dünyada benden başka bilen yok diyorsa batmaya mahkumuz çünkü ekenominin E sinden anlamıyor.