E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKriptoda çöküş sona erdi---

Kriptoda çöküş sona erdi

Kriptoda çöküş sona erdi
29 Haziran 2022 - 15:15 borsagundem.com

CZ olarak da bilinen Binance CEO’su Changpeng Zhao, kripto piyasalarında yaşanan çöküşün muhtemelen sona erdiğini söyledi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans piyasalarında yaşanan çöküş en çok kripto para piyasalarını vurdu. Birçok kripto paranın yüzde 90’a yakın değer kaybettiği piyasanın en önemli oyuncularından Changpeng Zhao, en kötüsünün muhtemelen sona erdiğini söyledi.

Marketwatch’tan Weston Blasi’nin haberine göre, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Çin merkezli Binance’in CEO’su ve kurucusu Changpeng Zhao, birçoklarının tam anlamıyla bir yıkım olarak nitelendirdiği kripto para fiyatlarındaki çöküşü değerlendirdi. İsveç’in Zürih kentinde yalnızca davetlilerin katıldığı Point Zero Forum’unda konuşan Zhao’nun yorumları Coindesk kripto yazarı Sandali Handagama tarafından aktarıldı. Etkinlik, Zhao’nun konuşmalarının video görüntülerini yayınlamadı.

Teşviklerle ayakta kalamazsınız

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, forumda konuşan Zhao, yakın gelecekte kripto piyasalarında daha fazla ve büyük çaplı bir fiyat düşüşü beklemediğini aktardı. Zhao’nun forumda yaptığı konuşmada, kripto borsalarıyla ilgili olarak ise kısa vadeli müşteri teşviklerini değil, sadece sürdürülebilirliği göz önünde bulundurarak faaliyette bulunan kripto para borsalarının zamana meydan okuyabileceklerini ve bu testi geçebileceklerini söylediği iddia edildi.

Sadece teşvikler kullanarak müşteri çektiğiniz bir iş modeliniz varsa bu gerçek bir iş modeli değildir.

 “Sadece teşvikler kullanarak müşteri çektiğiniz bir iş modeliniz varsa bu gerçek bir iş modeli değildir” diyen Zhao, bu tarz işletmelerin eninde sonunda sermayelerini tüketeceğini ve iflas etmek zorunda kalacağını söylediği belirtildi.

Yatırımcılar için can simidi

Zhao’nun kripto para piyasalarında son zamanlarda yaşanan en kötü düşüşlerden birinin sona erdiğine yönelik inancı, yatırımcılar için bir can simidi olma niteliği taşıyor. Forumun gerçekleştiği esnada 20 bin dolar civarında işlem gören Bitcoin, o günden bugüne hafif bir yükselme yaşasa da yeniden 20 bin dolar seviyesine gerileyerek yatay seyrediyor.

Uzmanlar ve yatırımcılar bu seviyelerin belirsizliğin sürdüğünü gösterdiği, yönün aşağı mı yukarı mı olacağının ise bir süre daha kesinleşmeyeceği görüşünde. Zirve noktasından yüzde 70’ten fazla oranda değer kaybeden Bitcoin, kripto piyasalarının en yüksek hacimli kripto parası konumunda bulunuyor ve piyasaya yön veriyor.

Bazı kripto borsaları iflaslarını gizliyor

 

Kurumsal yatırımcılar kriptodan kaçıyor

 

Bitcoin son bir çöküşe mi hazırlanıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)