E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKurumsal yatırımcılar kriptodan kaçıyor---

Kurumsal yatırımcılar kriptodan kaçıyor

Kurumsal yatırımcılar kriptodan kaçıyor
28 Haziran 2022 - 10:57 borsagundem.com

Dünya piyasalarında yaşanan düşüşten fazlasıyla etkilenen kripto piyasası, kurumsal yatırımcılarını da hızla kaybediyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para sektöründe yaşanan kriz büyüyor. Business News’den Brian Neeley’nin haberine göre, yaşanan keskin düşüşlerin ardından yatırımcılarını endişelendiren ve piyasalara sırt çevirmesine neden olan kripto paralar, bu kez de kurumsal yatırımcıları kaybediyor. Şu ana kadarki en yüksek ivmeyle gerçekleşen çıkışta, son bir haftada 420 milyon dolardan fazla bir miktarın piyasaları terk ettiği tahmin ediliyor.

1 haftada 420 milyon dolar çıkış

ABD merkezli dijital varlık yönetimi şirketi Coinshares’e göre, büyük kurumsal yatırımcılar, kripto para piyasalarından benzeri görülmemiş bir oranda çıkış yapıyor. Coinshares tarafından yayınlanan Haftalık Dijital Varlık Fon Akışı raporunda, dijital varlık ürünlerinin, geçen hafta yaşanan çıkışlarda toplam 423 milyon dolar kaybettiği belirtiliyor. Bu çıkış bir rekor anlamına geliyor. Çıkışın, kripto para piyasalarının en yüksek hacimli parası olan Bitcoin’e odaklanması ise durumun ciddiyetini artırıyor. Son yaşanan rekor çıkışın ardından 2022 yılı başından bugüne Bitcoin’e yapılan para girişi 479 milyon dolardan 26 milyon dolara düşmüş oldu.

2022 yılı başından bugüne Bitcoin’e yapılan para girişi 479 milyon dolardan 26 milyon dolar seviyelerine geriledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, aylara yayılan büyük çıkışların ardından önde gelen akıllı sözleşme platformu Ethereum’da yaşanan 11 milyon dolarlık pozitif akış, altcoinlerin bir nebze olsun nefes almasını sağladı. Altcoinler için olumlu seyreden haftaya rağmen, 2022 yılından bugüne Ethereum platformuna bağlı kripto paralarda yaşanan çıkış da 450 milyon dolara yaklaştı. Son bir haftada Tron, Polkadot ve Cardano dijital varlık yatırım araçlarının tümünde gerçekleşen toplam para akışı 1 milyon doların atında kaldı.

Belirsizlik sürüyor, yatırımcılar kutuplaşıyor

Coinshares, geçen hafta gerçekleşen büyük çaplı kurumsal çıkışların büyük bölümünün, Kanada borsalarından kaynaklandığını bildirdi. Bölgesel olarak incelendiğinde çıkışların neredeyse tamamının Kanada borsalarından ve özellikle tek bir sağlayıcıdan gerçekleştiğini belirten Coinshares, son bir haftada gerçekleşen toplam 493 milyon dolarlık çıkışın yanında, diğer sağlayıcılar tarafından da 70 milyon dolarlık giriş gerçekleştiğinin altını çizdi. Bu veri, dijital varlık yatırımcıları arasındaki kutuplaşmayı ve piyasalardaki belirsizliği göstermesi bakımından büyük önem taşıyor. Şu an için 20 bin dolar seviyelerinde işlem gören Bitcoin’in tekrar yükselişe geçip geçmeyeceği ya da yeni bir düşüş dalgasıyla daha fazla değer kaybedip kaybetmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Kripto krizi derinleştikçe kullanılan elektrik miktarı da düşüyor

 

Kriptolarda yükseliş hareketi

 

SPK Başkan Yardımcısı Güngör’den blok zincir ve kripto varlık mesajları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Game29 Haziran 2022 08:21

    Bu coinler sanal bir oyun için oluşturulmuş sahte paralardır. İnsanları sömürmek için iyi bir fşnans oyundu. Kasa her zaman büyük kazanır, diğerleri büyük veya az kaybeder. Çok kişininin kaybetmedi üzerine kurulu bir oyun, oyuna iyi zamanlamayla giren çok az insanda kazanmıltır

  • Gercekler 29 Haziran 2022 08:18

    Utanmaz çslma profesörler ekonomistler ekranlara çıkıp çıkıp ‘ merkeziyetçi para sistemine son geleceğin parası bu coinler olacak devlet paralarına son’ deyip durdular. Sazanlarda hemen zıpladı bu sahte paralara. Bu sahte paraları üreten akıllılarda bu coinleri satıp satıp banka hesaplarına doları euroyu lirayı yuanı doldurdu. Kyrnazlar ile ahmaklar arasıbda dönen fşnansal bir oyundu.

  • Eko29 Haziran 2022 08:14

    Cripto paralar sahtekarlıktır.. üretip üretip Sahte paraları verdiler insanlarin eline devlet paralarını kasalarına doldurdular. Şimdi eline alanlar aval aval bakıyor