E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto paralar yükselse de panik artıyor---

Kripto paralar yükselse de panik artıyor

Kripto paralar yükselse de panik artıyor
02 Ağustos 2021 - 14:10 borsagundem.com

Kripto para piyasası 1,7 trilyon dolara yükselse de Bitcoin, Ethereum, BNB, XRP ve Dogecoin yatırımcıları arasında panik dalgası artıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin ve kripto para fiyatları bu hafta sonu yükselişe geçti. Bitcoin’in fiyatı 40 dolar üzerinde dikkat çeken bir hareket gösterdi. Bitcoin’de fiyat 43 bin dolara dayandı. Bu rakam ise mayıs ayının ortalarından bu yana en yüksek seviye oldu ve geçtiğimiz haftanın ardından yaklaşık 10 bin dolar yükseliş gösterdi. Bununla birlikte Ethereum fiyatları son 24 saatte kripto para piyasasının genelinin de yükselmesini sağladı.

Yatırımcılar şimdi Ethereum’da 3 bin dolar seviyesini bekliyor. Kripto para piyasasının toplam değeri ise hafta sonunda 250 bin dolar artarak 1,7 trilyon dolara yaklaştı. Ancak birçok kripto para yatırımcısı ABD’de yakın zamanda geçmesi beklenen ve senatoda her iki partinin de desteklediği 550 milyar dolarlık altyapı yasası nedeniyle giderek daha fazla endişe duyuyor.

Forbes’un haberine göre yasada kripto yatırımcılarından da 28 milyar dolar elde edilmesi bekleniyor. Bu hamlenin ise kripto para sektörünü “öldüreceğine” yönelik uyarılar yapılıyor. Kripto para piyasaları üzerine uzmanlaşan Avukat Jake Chervinsky Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda uzun bir yazı kaleme aldı ve yeni yasanın büyüyen kripto para piyasasını ve sektörünü nasıl etkileyeceğini anlattı.

Chervinsky, “kabul edildiği takdirde ABD’nin çıkarları için olumlu olmaktan çok zararlı olacak” dedi. Senatoda ön oylaması yapılan yasa Bitcoin ve diğer kripto paralardan elde edilen karların vergiye tabi tutulmasını ve ABD’nin altyapı yatırımlarına fon oluşturmasını öngörüyor. Bu yasa ABD’de kabul edildiği takdirde kripto borsaları ve cüzdan sağlayıcıların kullanıcılarıyla ilgili çok daha fazla veri toplaması gerekecek.

Dijital varlıklarını transfer eden her yatırımcının yeni düzenlemede kar bildirmesi gerekecek. Yasa tasarısının kopyasını inceleyen Coindesk, “tasarı dijital varlıkların alım satım işlemlerini yansıtacak şekilde ‘broker’ kavramının anlamını güncelliyor” dedi. Açıklamanın devamında, tasarının dijital varlıkları da kapsayacak şekilde tüm menkul kıymet işlemlerinin bildirilmesi gerekliliğinin altını çizdiği söylendi.

Chervinsky, “her şey oldukça hızlı ilerliyor, bu da korkutucu olabilir” dedi. Açıklamasının devamında yatırımcıların panik yapmaması yönünde tavsiyede bulunarak, tasarının finalize olmadığını ve halen değişikliklerin uygulanabileceğini söyledi. Chervinsky, “uyumun tamamen imkansız olduğu bir düzenlemeyi kabul etmek mantığa aykırı, elbette hedef sektörün sonunu getirmek değilse” dedi. Devamında, “bu durum ABD’de kripto madenciliğine getirilen de facto bir yasak olabilir” ifadesini kullandı.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Çin’in geçtiğimiz aylarda kripto para ve Bitcoin madenciliği üzerinde oluşturduğu baskılardan bu yana ABD birçok kripto para madencisi için ev sahipliği yapma potansiyeli taşıyordu.

Ancak Bitcoin ve kripto para madenciliğinin iklim değişikliğini hızlandırabileceğinden endişe eden kanun yapıcılar, sektörün ABD’de büyüme göstermesinden memnun olmadıklarının sinyallerini verdi. Bitcoin ve kripto uzmanları yasa tasarısında kullanılan dilin kapsamının genişleyerek madencilik ve cüzdanlar için kullanılan donanım ve yazılımları sağlayanları da dahil etmesinden korkuyor.

Washington merkezli kripto kurumu Coin Center Direktörü Jerry Brito, “maalesef tasarılarda bildirimde bulunması gereken kişilerin kategorileri olduksa kapsamlı ve bu potansiyel olarak müşterilere yazılım ve donanım sağlamakla sorumlu kişileri de tehlike altında bırakıyor” dedi. Açıklamasının devamında, “bu kişilerin kullanıcı işlemlerinde herhangi bir görünürlüğü yok” ifadesini kullandı.

Korkutan iklim uyarısı! 20 yıllık sıcaklık rekoru

 

Aramco, Bitcoin madenciliğini yalanladı

 

Kripto paralara Çin baskısı artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)