E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto paralara Çin baskısı artıyor---

Kripto paralara Çin baskısı artıyor

Kripto paralara Çin baskısı artıyor
02 Ağustos 2021 - 08:26 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası, kripto para piyasası üzerindeki baskıyı sürdüreceğini bildirdi

Bitcoin madenciliğine yönelik yasaklar Çin'de artarak sürmeye devam ediyor. Anhui eyaletinde yürürlüğe konan yasakla Çin'de kripto para madenciliğini yasaklayan eyalet sayısı 6 oldu. Yasağın nedeni olarak bölgede yaşanan elektrik kesintileri gösterilirken Çin Devlet Şebeke Kurulu'nun konuyla ilgili eyalet yönetimine tebligat gönderdiği bildirildi. Çin Merkez Bankası (PBOC), bu yılın başlarında sektördeki kısıtlamayı artırdıktan sonra kripto para ticareti ve spekülasyon üzerinde ağır düzenleyici baskıyı sürdürme sözü verdi.

PBOC Cumartesi günü yaptığı açıklamada, finansal platform şirketlerini uygulamalarını düzenlemelere göre düzeltmeleri için denetleyeceğini bildirdi.

Çin, Bitcoin ve diğer tokenlerdeki artışın yetkililerin dolandırıcılık, kara para aklama ve aşırı enerji kullanımı riskleri konusundaki endişelerini artırmasının ardından son aylarda 2017'den bu yana kripto ticareti ve madenciliğine yönelik en yoğun baskısını başlattı.

Açıklamaya göre, merkez bankası büyük finansal riskleri önlemek için harekete geçecek ve kilit şehirlerdeki yüksek riskli finansal kurumların sayısını azaltmaya çalışacak. Ayrıca, Mart ayında Başkan Yardımcısı Liu Guiping tarafından önerilen bir finansal istikrar yasası oluşturma çalışmalarını da hızlandıracak.

PBOC, ihtiyatlı para politikasının esnek, hedefli, makul ve uygun olacağını yineledi. Yetkililerin politika desteğini değerlendirirken daha uzun bir zaman dilimi kullanacakları ve ekonomiyi aşırı uyarmaktan kaçınacakları anlamına geldiği bir şekilde yorumlanan bir terim olan iyi bir "çapraz döngüler" politika tasarımı uygulama sözü verdi.
Bu arada, Çinli gazeteci Colin Wu'nun bildirdiğine göre Anhui'de yaşanan elektrik kesintilerinin ardından Çin'de elektrik tedarikinden sorumlu olan kamu kurulu Çin Devlet Şebeke Kurulu, eyalet yönetimine tebligatta bulundu ve kripto madencilik yasaklandı.

İran da mayıs ayında yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle kripto para madenciliğini eylül ayına kadar yasakladığını duyurmuştu ancak Çin medyasına göre Anhui'deki yasak kalıcı olacak.

Özel bilgisayarlar aracılığıyla blokzincir ağı üzerindeki işlemlerin onaylanmasıyla yapılan kripto para madenciliği aşırı enerji tüketimiyle biliniyor. Hatırlanacağı üzere Elon Musk da çevre dostu olmaması nedeniyle Tesla'nın Bitcoin ile ödeme alma sürecinin durdurulduğunu belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)