E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKripto para piyasası bir gecede 21 milyar dolar erirdi---

Kripto para piyasası bir gecede 21 milyar dolar erirdi

Kripto para piyasası bir gecede 21 milyar dolar erirdi
09 Mart 2020 - 11:20 borsagundem.com

Pazar günü petrol fiyatlarında gerçekleşen hızlı düşüşten kripto para piyasası da nasibini aldı. Kripto paralar bir gecede 21 milyar dolar değer kaybetti.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para birimleri Pazar günü geç saatlerde petrol fiyatlarının düşmesi ve küresel piyasaların çakılmasıyla birlikte yaklaşık 21 milyar dolarlık değer kaybetti. Dijital paraların toplam değer Cumartesi gecesi itibariyle yaklaşık 251,5 milyar dolarken 24 saat içerisinde 230.8 milyar dolara kadar geriledi.

Korona virüs korkularıyla son bir ay içerisinde zaten düşüşte olan kripto para piyasası pazar gecesi petrol fiyatlarının .çakılmasıyla oluşan piyasa ortamı ile birlikte tam anlamıyla çakıldı. Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, Pazar gecesi %3’ten başlayarak yüzde %8’e kadar düştü. Geçtiğimiz az %18’den fazla değer kaybeden Ethereum ise Pazar gecesini %5.1’lik bir düşüş yaşadı.

9 Şubat'ta tarihinde Bitcoin, Eylül ayından bu yana ilk kez 10.000 dolar barajını geçmiş ve pek çok yatırımcı için yüksek kazanç vaad etmişti. Fakat bu gerçekleşmedi. Bitcoin an itibariyle ocak ayı başındaki değerleri olan 8.000 doların altında seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)