E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKripto para borsalarına suç gelirini aklama cezası---

Kripto para borsalarına suç gelirini aklama cezası

Kripto para borsalarına suç gelirini aklama cezası
17 Şubat 2022 - 10:39 borsagundem.com

MASAK, 549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında 4 kripto varlık hizmet sağlayıcısına idari para cezası verdi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), kripto varlık hizmet sağlayıcıları Bitci Teknoloji AŞ, Icrypex Bilişim AŞ, Paribu Teknoloji AŞ ve Eliptik Yazılım ve Ticaret AŞ (BTC Türk) hakkında toplam 18 milyon 800 bin lira idari para cezası uyguladı.

Kripto varlık hizmet sağlayıcıları 1 Mayıs 2021'den itibaren 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yükümlü olarak belirlenmişti.

Bu kapsamda MASAK, internet sitesinden kripto hizmet sağlayıcılara ilişkin rehber yayımlamış ve bu şirketlerin tabi oldukları yükümlülükler; müşterinin tanınması, şüpheli işlem bildirimi, bilgi ve belge verme, devamlı bilgi verme ile muhafaza ve ibraz olarak belirlenmişti.

MASAK tarafından söz konusu hükümler kapsamında denetimler gerçekleştirildi.

Bitci Teknoloji AŞ, Icrypex Bilişim AŞ, Paribu Teknoloji AŞ ve BTC Türk nezdinde 2021'de yapılan yükümlülük ihlallerine ilişkin olarak, 2022'de söz konusu hizmet sağlayıcılarına idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Bu kapsamda, Bitci Teknoloji AŞ hakkında 4 milyon 250 bin lira, Icrypex Bilişim AŞ'ye 4 milyon 100 bin lira, Paribu Teknoloji AŞ'ye 8 milyon lira, BTC Türk'e 2 milyon 450 bin lira olmak üzere toplam 18 milyon 800 bin lira idari para cezası uygulandı.

Jeopolitik riskler ve faizler kripto piyasasını nasıl etkiliyor?

 

Yeni bir ekonomi paketi yolda

 

Kripto parada yasa dışı işlemler % 80 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sai17 Şubat 2022 13:53

    Ben anlamadım varlık barışıyla zaten hiç sormadan getirmiyoz mu paramızı vergisiz ülkeye. :D Uyşturucu baronu brezilyadan milyar dolarını vergisiz getirecek hoş geldin, ali amca yurt dışından parasıyla aldığı coini getirdi diye suçlu mu oldu :D

  • Mucise Reis ;)17 Şubat 2022 11:43

    Ya şöyle düşünün. Kaçan döviz büroları elaltından kripto karşılığı usd veriyor. Mesela gittin ABD ye, kriptopara hesabından adamların hesaplarına gönderdin paranı.Tak taktak tak  nakitini veriyor sana. kriptodan kriptoya transfer ediyorsun sadece. Anlık nakıt alıyorsun. ilgili hesaplarıglobalbirkriptocüzdanı ile yapabilirsin. ne oldu ? ya bu işlerin çözümü tektaraflı olmaz. Kayıtlı ekonomilerde nereden buldun bu parayı ?araştırmalarile kara para engellenir. Sanki herkes coinlerle kara para aklıyor :Dalırsın nft 5 tl lik remi 500 bin tl yeadama gider para neoldu ? nft aldım :D yoo para gönderdin adama :D kayıtlı ekonomi kayıtlı sistem olmadankara para bitmez. adamdan arsa aldın tapu 100 tl adam dedi malım400 tlsen aldın 400 tl ne oldu ? 300 tl aklandı :Dk kanun lazım suçlu kripto deıl :D çokörnek var,bir ara araştırma yapmıştım kara ar aile ilgili çok yontem var

  • Mucise Reis ;)17 Şubat 2022 11:39

    Ya ben gitsem gürcistana, oradan bankadan alsam paramı gelsem boynuma takıp altınları bilekliklerimi kolyelerimi. otobüs ile göçtürdüğüm bütün arkadaşlarıma da biter tane versem zincir halka. otomobilime bir güzel koysam bileklikleri mi altınlarımı kıyafetlerin içine felan. yaa bu işleri yapan bindir biş lerle ypaıyor. Yazmak dahi istemiyorum enmasumunu yazdım.hele o dev gemiler ooOOoo . Eğer bir ülkede kara para yasalarkarşısında etkisiz ise, o ülkede her yoldan kara para gelmeye devam eder. hele yer yer vergi barışları anlaşma ve uzlaşmaları ile global olarak yasallaşıyorsa. Yok kritiptolar öyle, yok böyle boş muhabbet :D Tırlarla x ülkeden kamyonlarla kulçe atın kullananlar vardı ödeme olarak ırak-iran bankalar yasakken.

  • Bağımsız Düşünce17 Şubat 2022 11:33

    Sanal korsanların tahsilat aracıydı bu kripto ! Sonra yasadışı işler yapanlar keşfetti ve en sonunda küresel pozi oluşumuna dönüştü ! Akılı başında olan , dürüst kazanç sahibinin kriptoda işi olamaz ! ! !

  • Mucise Reis ;)17 Şubat 2022 11:09

    umarız firmalar maltaya, gürcistana, ingiltereye, irlandaya,vb taşımaz merkez üstlerini :D