E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarJeopolitik riskler ve faizler kripto piyasasını nasıl etkiliyor?---

Jeopolitik riskler ve faizler kripto piyasasını nasıl etkiliyor?

Jeopolitik riskler ve faizler kripto piyasasını nasıl etkiliyor?
17 Şubat 2022 - 10:37 borsagundem.com

Geçmişte jeopolitik risklerin yükseldiği dönemlerde kripto paralar, işlemlerin takip edilememesi nedeniyle iyi performans gösterdi. Ancak Bitcoin’in ABD borsaları ile korelasyonunun yükselmesi, kripto paralarda düşüşü de beraberinde getirdi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dikkat çekici jeopolitik çatışmaların yaşanmasına ek olarak kripto para madenciliğinin de yüksek miktarda yapıldığı bazı ülkelerdeki kripto yatırımcılarının özellikle dikkatli olması gerekiyor. ABD Rusya ile jeopolitik bir gerilim süreci yaşarken, Rusya Ukrayna’yı işgal etmeyi planlıyor. Doğu Avrupa’daki jeopolitik gerilimlere ek olarak ABD Merkez Bankası (FED) da mart ayından itibaren faiz oranlarında artışa gidecek.

Geçmiş dönemlere bakıldığında Bitcoin’in dünyanın herhangi bir bölgesinde jeopolitik gerilimler olduğu dönemlerde iyi performans gösterme eğiliminde olduğu görülüyor. Bunun nedeni ise kripto para işlemlerinin takip edilemiyor olması. Marca’nın haberine göre son aylarda Bitcoin hisselerle benzerlik taşıyan bir şekilde hareket etti ve uzmanlar tarafından yüksek riskli, büyüme odaklı bir hisse benzeri varlık olarak değerlendirildi.

2022 yılının başında Bitcoin dikkat çekici bir düşüş yaşadı ve yükselen faiz oranları yatırımcıların teknoloji hisseleri ve diğer varlıklardan uzaklaşmasına neden oldu. Birçok bölgede Bitcoin ‘devletsiz’ bir para birimi olarak görülüyor. Dünyadaki mevcut jeopolitik çatışmalar ve yüksek volatilite göz önünde bulundurulduğunda, bir sonraki adımın, faiz oranlarında yükseliş olduğu açıkça görülüyor.

Birçok kripto para ise düzenleyicilerin odağında. Kripto para piyasasında fiyatları yükselten koşulların değişmesiyle birlikte, Bitcoin ABD borsalarının volatilitesi karşısında savunmasız hale geldi. Bu nedenle de Bitcoin yatırımcıları jeopolitik gerilimler sona erene kadar güvende hissetmeyecek. Yatırımcılar Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim çözümlenene kadar beklemeye devam edebilir.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre son dönemde yaşanan gelişmeler ışığında, Bitcoin yıl başından bu yana %10 düşüş gösterdi. Aynı zamanda 2021’in kasım ayında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinin de %38 altında işlem görüyor. Teknoloji ve büyüme hisseleri de en azından önümüzdeki birkaç ay boyunca baskı altında olacak. Bu da kripto paralar için kaçınılmaz bir zorlu dönemi beraberinde getiriyor.

Kripto para madenciliği yapan kişiler, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin sona ermesini ve madencilik faaliyetlerini risksiz bir şekilde sürdürmeyi bekliyor.

Borsa kritik karar öncesi alıcılı seyrediyor

 

Kripto parada yasa dışı işlemler % 80 arttı

 

Yeni riskler yaratmak için şimdi zamanı değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)