E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKremlin'den seçim açıklaması: Türk halkının tercihine saygı duyuyoruz---

Kremlin'den seçim açıklaması: Türk halkının tercihine saygı duyuyoruz

Kremlin'den seçim açıklaması: Türk halkının tercihine saygı duyuyoruz
15 Mayıs 2023 - 14:25 borsagundem.com

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Türkiye arasında birçok alanda yapılan işbirliği nedeniyle Türkiye’deki seçimleri ilgiyle takip ettiklerini belirterek, "Türk halkının tercihine saygı duyuyoruz ve duyacağız." dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'deki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerine ilişkin başkent Moskova’da gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ile Rusya’nın başta ekonomi olmak üzere çok sayıda alanda kapsamlı işbirliği yürüttüğüne işaret eden Peskov, "Enerji, turizm, ticaret, tarım, kara yolu taşımacılığı gibi çeşitli alanlarda karşılıklı yarar sağlayan geniş bir işbirliği yelpazesinde Türkiye ile birleşmiş durumdayız" dedi.

Söz konusu işbirliğinin Türk ve Rus halklarının çıkarları doğrultusunda geliştiğini vurgulayan Peskov, "Bu nedenle Türkiye’den seçimlerle ilgili gelen haberleri büyük bir ilgiyle takip ediyoruz" diye konuştu.

Peskov, seçimlerin sonuçlarına da saygıyla yaklaştıklarını belirterek, "Türk halkının tercihine saygı duyuyoruz ve duyacağız. Ancak her durumda işbirliğimizin devam etmesini, derinleşmesini ve genişlemesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye’nin olgun bir demokrasiye sahip olduğunu kaydeden Peskov, "Türkiye güçlü, egemen bir ülkedir ve tabii ki şeffaf ve demokratik seçimleri sağlayabilen, her türlü yasa dışı eylemi önleyebilen bir ülkedir" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan Rusya'ya: Elinizi Türk'ün devletinden çekin

 

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Rusya' tepkisi

 

Kremlin'den Kılıçdaroğlu açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran15 Mayıs 2023 19:28

    Aslına bakarsanız  Dünya da ulus devlet anlamında iki gerçek devlet kalmıştır bunlar Türkiye Rusya!  S.S.C.B.  Rusyası komünizm den en fazla zarar gören ülke olup hem diğer çevresindeki halkların kasaplığına soyundurulmuştur.  İngiltere Amerika ikilisi ise perde arkasındaki mason kapitalist dolar trilyarderleri ile adeta Dünya düzenini allak bullak edip kudururcasına şımarmışlardır.  Soros vs. görünürdeki köpekleri olsa da çok parçaları örümcek ağının küçük bir parçasıdır.  İnsani değerlerin inançların vicdani kanaatlerin allak bullak edilip Şeytan ın yeminini gerçekleştirmeye ant içimiş olan bu malum hizmetkarların misyonu nasıl ki bir zamanlar Hitler Dünya yı  Tanrıya boş teslim edeceğim diye bağırmış ise de bunlar da İnsan neslinin aklını iradesini elinden alıp ruhsuz vicdansız maddeye tapan robotlar haline getirmektir.  Çin de kısmen bunu başardılar mı Evet.  O halde insanoğlu bir kez daha aklını başıa alıp düşümeli.

  • Baran16 Mayıs 2023 09:42

    cahil çakma Baran, rusya devleti dediğin devletin içinde 80 milyon kadar türk, tatar, çeşitli kafkas halkları var. Yakut Türkleri rus ulusundan mı ?

  • Mucise Reis : )15 Mayıs 2023 17:34

    Ne yapsın Rusya Türkiyede de koministleri, onlar kapitalistleri seviyor artık  :D ... Al parayı ver vatandaşlık... al parayı Antalyadan ver villa, al para İstanbuldan ver rezidans... Rusya kominist ve sovyet ruhunu egemen kılmak için Ukraynaya saldırdı... Büyük sscb aşkını alevlendirmek için... Türkiye bu bağlamda açık ekonomisi ile, problemli  -swapları ile çok daha  kontrol edilebilir. Rusya için kim kazanırsa iyi ? kötü ? :D bu ekonomi ile Rusya açısından hiç bir fark yok. TC kasası eksi , 80 milyar usd.

  • Mucise Reis : )15 Mayıs 2023 15:58

    Halkımız millet ittifakına ülkemizi böldürmeyeceğiz diye bunlara net cevap vermiştir.

  • süslü sülü16 Mayıs 2023 09:43

    aynen, halkımızın %51'i mevcut cumhurbaşkanına hayır demiş

  • seçmen15 Mayıs 2023 14:39

    Millet ittifakının safraları gelecek, deva , dp, ve refah partilere CHP ye hiç katkı sağlamaz iken hatta kendi illerinde bilesandıklara gömülmelerine hiç bir varlık göstermemelerine rağmen CHP nin 34 sandelyesini gasp etti Sn Kılıçdaroğlu için artık netim dürüst vatansever ama hala bunca yıl sonra bile   bir siyasietçi politikacı değil ve siyasi okuma yapamıyor. Üzgünüm.

  • ıtri15 Mayıs 2023 14:54

    rusyanın desteğini hak etmek için ne tavizler veriliyor suriyede?

  • Ahmet Özbir15 Mayıs 2023 14:39

    rusyanın istediği gibi bir sonuç çıkmış anlaşılan