E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKredi derecelendirmesinde A1 Capital’e ‘tam not’ ---

Kredi derecelendirmesinde A1 Capital’e ‘tam not’

Kredi derecelendirmesinde A1 Capital’e ‘tam not’
27 Nisan 2023 - 15:45 borsagundem.com

Turkrating tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, A1 Capital’in uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notu TR A+ , kısa vadeli ulusal kredi derecelendirme notu TR A1 ve görünümü Pozitif olarak güncellendi.

İstanbul Uluslararası Derecelendirme Hizmetleri AŞ (Turkrating), sermaye piyasalarının öncü kuruluşlarından A1 Capital’in uzun ve kısa vadeli kredi notunu güncelledi. Yapılan değerlendirme sonucunda A1 Capital, uzun vadeli ulusal kredi kalitesi bakımından TR A+ ve kısa vadeli kredi kalitesi bakımından ise "en güçlü borç ödeme kabiliyeti" anlamındaki en yüksek not olan TR A1 kredi notu ile derecelendirildi. Sermaye piyasalarında her geçen gün daha güçlü bir konuma yerleşen Şirket’in görünümü ise “pozitif” olarak belirtildi.

“Aldığımız yüksek not şirketimize olan güvenin göstergesi”

Turkrating tarafından teyit edilen kredi notunun firmanın finansal gücünü gösterdiğini belirten A1 Capital Genel Müdürü Mehmet Serkan Esenpak, “Aldığımız yüksek derecelendirme notu, yatırımcılar tarafından şirketimizin performansına, stratejik sektörlerde konumlanmasına, güçlü büyümesi ve yatırım vizyonuna duyulan güveni gözler önüne seriyor. Yönetim stratejilerimiz, büyüme potansiyelimiz ve mevcut finansallarımız çerçevesinde değerlendirme yaparak ulaşılan kredi derecelendirme notunun şirketimize duyulan güveni pekiştireceğine ve önümüzdeki süreçte yatırımcı sayımıza olumlu yansıyacağına inanıyoruz” dedi.

“Yatırımcılara dijital çağın fırsatlarını sunuyoruz”

A1 Capital olarak uzmanlaşmış deneyimli kadroları ve güçlü teknolojik altyapılarıyla yatırımcılara dijital çağın fırsatlarını sunduklarına vurgu yapan Mehmet Serkan Esenpak, “Hisse senedi ve VİOP işlemlerine aracılık, yatırım danışmanlığı, portföy yöneticiliği, halka arz, şirket değerlemesi, sermaye artırımı ve çağrı işlemlerine aracılık gibi sermaye piyasalarının tüm alanlarını kapsayan geniş bir alanda müşterilerimize özel çözümler sunuyoruz. Dijitalleşme ile bugüne kadar var olan tasarruf, yatırım alışkanlıklarının değiştiği ve finansal ekosistemin sil baştan yeniden tasarlandığı bir çağa girdik. A1 Capital olarak, insanlık tarihinde benzeri görülmemiş düzeyde değişimin yaşandığı bu dönemde, bilgiye dayalı veri ve analizler ile yatırımcılarımız için her zaman en iyi yatırımı hedefleyen bir misyonla ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

A1 Capital halka arz için SPK'ya başvurdu!

 

A1 Capital halka arz oluyor

 

A1 Capital’de üst düzey atama

 

A1 Capital'den 2023 için beklentiler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)