E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKovid milyarderi yatırımcıdan bir kriz yatırımı daha---

Kovid milyarderi yatırımcıdan bir kriz yatırımı daha

Kovid milyarderi yatırımcıdan bir kriz yatırımı daha
11 Kasım 2020 - 16:52 borsagundem.com

Korona virüs krizinin başında 27 milyon dolarlık sigorta yatırımıyla 2,6 milyar dolar kâr elde eden yatırımcı Bill Ackman bir kez daha şirketlerin borçları ödeyemeyeceğine yönelik yatırım yaptı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder riskli fon yöneticisi Bill Ackman pandeminin başında 2,6 milyar dolarlık kâr elde ettiği yatırımını 8 ay sonra tekrarladı ve şirketlerin borçlarını ödemekte zorlanacağı öngörüsü üzerine bir yatırım daha yaptı.

Financial Times’ın haberine göre sermaye yönetimi şirketi Pershing Square’in kurucusu salı günü gerçekleşen bir konferansta konuşan milyarder yatırımcı bir kez daha korona virüs konusunda halinden memnun göründü.

Ackman, hafta başındaki ticarette yeni bir riskli yatırımlarını şirketlerin borçların ödenmemesi ihtimaline göre sigortaladığını söyledi.

Milyarder yatırımcı, “Umarım bu seferki yatırımlarımızda kaybederiz. Genel olarak çok güvenilmez bir dönemdeyiz ve asıl büyüleyici olan sekiz ay önceki iddiamızı aynı şartlarda tekrarlayabiliyor olmamız. Sanki yangın hiç çıkmamış gibi ve dünyada her şeyin iyi olacağı olasılığına yönelen aynı şartlar mevcut” ifadelerine yer verdi.

Bill Ackman, yeni koruma yatırımının şubat ayı sonlarında 71 milyar dolarlık şirket borcuyla bağlantılı bir dizi dev sigorta poliçesi satın aldığı yatırımının %30’una yakın büyüklükte olduğunu söyledi.

Sigorta yatırımından milyar dolarlar kazandı

Milyarder yatırımcı, hükümetlerin korona virüsün yayılmasını engellemek için ekonomilerinin büyük bir kısmını kapatmak zorunda kalacağını ve birçok borçlu şirketi açıkta bırakacağını tahmin ediyor. Ackman’ın yatırım şirketi Pershing Square şubat ayında toplamda ödedi 27 milyon dolarlık sigorta priminin ardından ticaretten çıkarak 2,6 milyar dolar kâr elde etmişti.

Ackman kazanımlarını yeniden hisse senetlerine yatırarak Pershing Square’in var olan hisselerini artırarak yeni pozisyonlar ekledi. Bu yatırımlar şirketin hisse senetleri rallisinden de kâr elde etmesine olanak sağladı.

Başarılı yatırımlardan önce %7 oranında düşüş gösteren Pershing Square yıl başından bugüne kadar %44 oranında değer kazandı.

Wall Street milyarderinden korona hamlesi

Ackman uzun vadeli ekonomiye ilişkin iyimserliğini koruduğunu belirtiyor. Milyarder yatırımcı ekonomide dayanıklı bir iyileşmenin gerçekleşme ihtimalini yüksek görse de gelecek birkaç ayın zorlu geçeceğini tahmin ediyor.

Aşı haberleri ayı piyasası işareti

Pershing Square’in şirket borçlarına ilişkin yeni yatırımlarını oluştururken Pfizer ve Biontech’ten yapılan Kovid-19 aşısına ilişkin açıklamalarsa borsaların aniden boğa piyasası havasına girmesine neden oldu.

Ancak Bill Ackman bu haberlerin aslında ayı piyasasına daha yakın olduğunu belirtiyor. Zira bu süreçte insanlar maske takma konusunda daha kayıtsız davranabilir ve virüs tehdidini küçümseyebilir.

Korona mağduru hisseler geri dönüyor

 

Aşının en çok yükselteceği para birimi

 

ABD'de mortgage endeksleri karışık seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)