E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street milyarderinden korona hamlesi---

Wall Street milyarderinden korona hamlesi

Wall Street milyarderinden korona hamlesi
05 Mart 2020 - 10:35 borsagundem.com

Wall street milyarderi Bill Ackman korona virüs etkisiyle hızlı bir dalgalanma yaşayan ABD piyasalarından portföyünü korumak için önlem aldıklarını açıkladı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street milyarderi Bill Ackman 6.6 milyar dolarlık riskli fon portföyünü korona tehdidi nedeniyle korumaya aldığını açıkladı. Marketwatch’un haberine göre, Ackman yaptığı açıklamada, “Korona virüsü kontrol altına alma çabalarının ABD ve küresel piyasalarda, hisse senetleri ve kredi piyasalarında olumsuz etkileri olacağına inanıyoruz” dedi.

Pershing Square riskli fon yönetimi firması patronu restoran ve otel hisseleri içeren portföyünü korumaya aldı. Ackman yaptığı açıklamada, “Aşağı yönlü piyasa volatilite karşısında portföyü korumak için gereken adımları attık” ifadelerinde bulundu. Çok sık açıklamada bulunmayana Pershing Square patronu gerekli adımların ne olduğuna dair ayrıntılı bir açıklamada bulunmadı.

Ackman yaptığı açıklamada, riskli fonları tercih ederek virüsün oluşturabileceği keskin düşüşlerin etkisini azaltmayı hedeflediğini ve virüsün oluşturabileceği potansiyel pozitif etkileri de en aza indirdiklerini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)