E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKöşeye sıkışan İran herkese zeytin dalı uzattı---

Köşeye sıkışan İran herkese zeytin dalı uzattı

Köşeye sıkışan İran herkese zeytin dalı uzattı
20 Nisan 2020 - 15:00 borsagundem.com

İran Bakanlık Sözcüsü Musevi, yeni tip korona virüs sonrası dönemde Tahran'ın Basra Körfezi'ne komşu ülkelerle olan anlaşmazlıklarını çözmeye hazır olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında, "Bölgede değişen önceliklerin ve yönelimlerin izlerini görüyoruz. İran her zaman her türlü şartta komşularıyla iletişim kurmaya hazırdır. Anlaşmazlıkları ön koşulsuz çözmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Basra Körfezi ile çevresinin güvenliğinin binlerce yıldır İran ve bölge ülkeleri tarafından sağlandığını belirten Musevi, yabancı güçlerin özellikle de ABD'nin Basra Körfezi'ndeki varlığının bölgede güvensizlik, gerginlik ve istikrarsızlığa neden olduğunu söyledi.

"Afganistan'da kapsamlı bir hükümet kurulmasını umuyoruz"

Afganistan'da yaşanan gelişmelere de değinen Musevi, İran'ın doğu sınırının güvenliği için Afganistan'daki siyasi sorunların çözümünün önemli olduğunu dile getirdi.

İran'ın Afganistan'daki tarafları yakınlaştırmayı hedeflediğini kaydeden Musevi, "Afganistan'da mümkün olan en kısa sürede geniş kapsamlı bir hükümetin kurulmasını umuyoruz." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aahahaha 21 Nisan 2020 13:15

    iran modelini türkiyeye getirip, cumhuriyet gidecek, yok efendim şeriat gelecek.. al sana o özendiğin iran :D Atatürk bir rejim kurmuş, rejımın dışına çıkınca tokatı yıyorsun. öyle bir temal atmışkı Ataturk, projelerın batınca, yaptıkların çökunce devlet yine ayakları üzerinde durabılıyor.. hemde Ataturke zıt adımlar attıgın halde... 18 yıl geçti ne zevgisi bitti ne özlemi dindi.. sende gidersin, partinde giderAtatürk hep kalır.. şeriatta desen, laiklik yıkcamda desen, kufurde etsen, hacı holacaları, hatta komınıstleri siyonistleri zırt gelir , tırt gider... Atatürk sevgisi, evden eve dilden dile okulalrda eğitim olmasa bile sürer... Ama senin kurdugun yardakçılar senden sonra dağılır gider... 23 nisanda kaç evde camlar suslen miş gurdun mu ?  

  • b.kemancı21 Nisan 2020 12:06

    türkiye gibi bir ülkeye bile hainlik yaptıysanız yanınıza kalmaz bizim ahımız  sizi ondurmaz .

  • Cego 21 Nisan 2020 06:53

    Beter olun pislikler

  • Oktay 20 Nisan 2020 18:04

    Başörtü özgürlüğü diyip bu tür rejimleri savunanlar, peki bu rejim gelince türban giyinmek istemeyenlere ne gibi özgürlükler veriyor? Kırbaçlama, taşlama, hapise atmadan başka?

  • Erman 20 Nisan 2020 18:01

    Dini rejimi yana bir ülke fikrini savunan bir mikyondan fazla öğretmen gazeteci muhendis politikacı öğrenci yi asmış bir rejim! Veya başını örtmek istemeyenlere zülüm yapan veya farklı fikir beyanında bulnanların hapislerde çürütmüş Ve bu rejim yanlısı hizbulahçılar özgürlüjten bahsediyor.

  • Gurbetçi20 Nisan 2020 16:52

    Sizin Allahimiz vardı kimseye muhtaç değildiniz zalimler.

  • ZEYREK ZEMHERİ20 Nisan 2020 16:13

    iran ile abd anlaşırlar ise bizim borsa 200 000 rahat olur.

  • Gercek 20 Nisan 2020 16:08

    Ülkemizde Dini rejimden yana olanlar baxı anlayış farklılıkları olsada Afganistan Taliban ve İran mola rejimini politik olarak detekledikletini ve yine batı karşıtlığı yüzünden baxı sol kesimlerin, milliyetçi sağ kesinlerde iran Mola rejimini ve Afganistan taliban rejimi desteklediklerini tartışmalarda gözlemliyoruz hep. Bu bazı solcular ve milliyetçiler nedense hepsi batı ülkelerine kendilerine yaşam kuruyor. Kimse çine koreye rusya ya yaşamaya gştmiyor. Ne de irana afganistana, dini diyaset aracı kullananlar içinde aynı şey gecerli, onlarda iran sudiarabistan ve hiç bir dini rejimin olduğu yere taşamaya gitmiyor.

  • İtti20 Nisan 2020 16:03

    Azrail kapıyı çalınca, tövbe kapısı kapanmış demektir